Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η «Προδοσία» στο «Μικρό Παλλάς»

H «Προ­δο­σία» του νομπε­λί­στα συγ­γρα­φέα Χάρολντ Πίντερ ανε­βαί­νει από τη Δευ­τέ­ρα 8 Γενά­ρη στο θέα­τρο «Μικρό Παλ­λάς», σε μετά­φρα­ση Μάριου Πλω­ρί­τη και σκη­νο­θε­σία Οδυσ­σέα Παπασπηλιόπουλου.

Με τον όρο προ­δο­σία χαρα­κτη­ρί­ζε­ται οποια­δή­πο­τε αθέ­τη­ση υπο­χρε­ώ­σε­ων, δεσμεύ­σε­ων ή υπο­σχέ­σε­ων μέσα σε μια σχέ­ση. Είναι επί­σης η εξα­πά­τη­ση ερω­τι­κού συντρό­φου, φίλου ή συγ­γε­νή, καθώς και η διά­ψευ­ση προσ­δο­κιών και ελπί­δων των άλλων ή και του ίδιου του εαυ­τού. Με τον όρο μνή­μη χαρα­κτη­ρί­ζε­ται η δια­δι­κα­σία του ανθρώ­πι­νου εγκε­φά­λου να θυμά­ται τις γνώ­σεις, τις εμπει­ρί­ες, αλλά και τις εντυ­πώ­σεις που απο­κο­μί­ζει στη διάρ­κεια της ζωής του.

Ο Γιώρ­γος Χρυ­σο­στό­μου, ο Πυγ­μα­λί­ω­νας Δαδα­κα­ρί­δης και η Κατε­ρί­να Παπα­δά­κη έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με μια πολ­λα­πλή προ­δο­σία σε ένα ταξί­δι στον Χρό­νο προς το Παρελ­θόν, με μονα­δι­κό οδη­γό τη Μνή­μη. Μόνο που κάποιες φορές και η Μνή­μη προδίδει…

Σκη­νι­κά: EnRouteArchitects — Hannes Livers Gutberlet — Κατε­ρί­να Κούρ­κου­λα. Επι­μέ­λεια Κοστου­μιών: Χαρά Μπο­τσι­βά­λη. Σχε­δια­σμός Ηχων — Μου­σι­κή: Σταύ­ρος Γασπα­ρά­τος. Βοη­θός Σκη­νο­θέ­τη: Δήμη­τρα Δερμιτζάκη.

Μέρες και ώρες Παρα­στά­σε­ων: Δευ­τέ­ρα: 20.00, Τρί­τη: 21.00.

Διάρ­κεια παρά­στα­σης: 90′.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο