Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η συντηρητική πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με αγοραίο αντικομμουνισμό

Γρά­φει ο Αλέ­κος Χατζη­κώ­στας //

Πολ­λές  φορές τονί­σα­με- άλλω­στε απο­δεί­χτη­κε και εκλο­γι­κά- ότι η πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ διέ­συ­ρε, ξεπού­λη­σε ιδα­νι­κά, αξί­ες αρι­στε­ρές, για­τί εμφα­νι­ζό­ταν αρι­στε­ρός στα λόγια, ενώ έπρατ­τε δεξιά augi1και γι’ αυτό έσπει­ρε τόσο μεγά­λη απο­γο­ή­τευ­ση και έστει­λε εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ψηφο­φό­ρους πίσω στη Δεξιά. Ότι ταυ­τό­χρο­να υπήρ­ξε και ο καλύ­τε­ρος «στρα­το­λό­γος» της Ν.Δ της οποία την πολι­τι­κή «καθα­γί­α­σε», υπήρ­ξε το «πλυ­ντή­ριο» της και συνέ­βα­λε στο ξανα­γυ­ρί­σει- αυτο­δύ­να­μα μάλι­στα- στην κυβερ­νη­τι­κή εξουσία .

Τώρα όμως φαί­νε­ται ούτε και τα έδρα­να της αντι­πο­λί­τευ­σης δεν συνέ­βα­λαν στο να βγουν συμπε­ρά­σμα­τα για­τί «πρώ­τα φεύ­γει η ψυχή και μετά το χούι».

Έτσι είδα­με την Τετάρ­τη 10 Ιού­λη με αφορ­μή τα μέτρα της νέας κυβέρ­νη­σης για την ΕΡΤ και ο ΑΠΕ η ΑΥΓΗ να κυκλο­φο­ρεί με ένα αγο­ραία αντι­κο­μου­νι­στι­κό πρω­το­σέ­λι­δο που ταυ­τί­ζει την πολι­τι­κή της Ν.Δ με την ακο­λου­θού­με πολι­τι­κή στην Λ.Δ της Κορέ­ας (ΦΩΤΟ).

Να σημειώ­σου­με ορι­σμέ­να ζητήματα:

  1. Το νέο  μοντέ­λο δια­κυ­βέρ­νη­σης, που εξαγ­γέλ­λει ο κ. Μητσο­τά­κης, γίνε­ται με βασι­κό στό­χο η ακο­λου­θου­μέ­νη αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή να προ­ω­θεί πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κά και γρή­γο­ρα σε σχέ­ση με το παρελ­θόν. Ειδι­κό­τε­ρα η υπα­γω­γή της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Ενη­μέ­ρω­σης στον πρω­θυ­πουρ­γό, γίνε­ται προ­κει­μέ­νου η ΕΡΤ και τα άλλα κρα­τι­κά ΜΜΕ να συνε­χί­σουν πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κά να απο­τε­λούν φερέ­φω­νο της εκά­στο­τε κυβέρνησης.
  2. Προ­φα­νώς και η Ελλά­δα δεν είναι Λ.Δ της Κορέ­ας. Ανε­ξάρ­τη­τα από τον βαθ­μό συμ­φω­νί­ας που μπο­ρεί να έχει κανείς με τα όσα πραγ­μα­τι­κά συμ­βαί­νουν εκεί (και φυσι­κά δεν έχουν σχέ­ση με όσα κατά και­ρούς κυκλο­φο­ρούν στα αστι­κά ΜΜΕ και απο­δει­κνύ­ο­νται τερα­τώ­δη ψέμα­τα) να σημειώ­σου­με ότι εκεί ο ηγέ­της της χώρας δια­τη­ρεί τρεις θέσεις και είναι: πρό­ε­δρος της επι­τρο­πής κρα­τι­κών υπο­θέ­σε­ων της ΛΔ Κορέ­ας, πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κόμ­μα­τος της Κορέ­ας, ανώ­τα­τος διοι­κη­τής του στρα­τού ενώ τα τηλε­ο­πτι­κά δίκτυα δεν τα ελέγ­χει και για τις μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες υπάρ­χει αρμό­διος υπουρ­γός και υπουργείο…

Το ουσια­στι­κό όμως είναι αλλού. Στο ότι δεν μπο­ρεί κανείς να αντι­με­τω­πί­σει της «νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρη λαί­λα­πα» όπως δια­τεί­νε­ται χρη­σι­μο­ποιώ­ντας «επι­χει­ρή­μα­τα» που όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα εμφά­νι­ζε και ο (υπο­τι­θέ­με­νος τελι­κά) «αντί­πα­λος». Να ανα­πα­ρά­γει δηλα­δή ακρί­τα όσα «σερ­βί­ρουν» τα αστι­κά ΜΜΕ και διε­θνή πρα­κτο­ρεία, αν και η ΑΥΓΗ έχει παρά­δο­ση σε κάτι τέτοιο από τα χρό­νια ακό­μη που υπήρ­χε η ΕΣΣΔ και γενι­κό­τε­ρα το σοσια­λι­στι­κό στρα­τό­πε­δο στο όνο­μα του «πλου­ρα­λι­σμού» και της «ανα­νέ­ω­σης»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο