Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλαμαριά: Φασιστοειδή βεβήλωσαν τα γραφεία της ΚΟΒ Κρήνης του ΚΚΕ την Πρωτομαγιά!

Την ημέ­ρα της Εργα­τι­κής Πρω­το­μα­γιάς επέ­λε­ξαν φασι­στοει­δή για να βεβη­λώ­σουν, μέσα στο σκο­τά­δι, τη συνοι­κία της Κρή­νης και τους τοί­χους των τοπι­κών γρα­φεί­ων του ΚΚΕ με σβά­στι­κες και χυδαία φασι­στι­κά συν­θή­μα­τα. Τη μέρα, δηλα­δή, που η εργα­τι­κή τάξη παγκό­σμια τιμά τους νεκρούς της, τη μέρα που εκτε­λέ­στη­καν από τους ναζί προ­γο­νούς τους οι 200 πατριώ­τες κομ­μου­νι­στές στην Καισαριανή.

Σε ανα­κοί­νω­ση — καταγ­γε­λία η ΚΟΒ Κρή­νης ΚΚΕ ανα­φέ­ρει: «Δεν μας ξαφ­νιά­ζει η ενέρ­γειά τους αυτή. Είναι το μακρύ χέρι του συστή­μα­τος. Οι σύγ­χρο­νοι από­γο­νοι του Χίτλερ και των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών, τσι­ρά­κια των βιο­μη­χά­νων και εφο­πλι­στών. Οι εργά­τες και ο λαός δεν φοβού­νται αυτούς τους τρα­μπού­κους του συστήματος.

Ο ελλη­νι­κός λαός έχει πεί­ρα από τους φασί­στες! Όπως τους αντι­με­τώ­πι­σε τη δεκα­ε­τία του 1940, όταν ήταν φίλοι των Γερ­μα­νών. Όπως τους αντι­με­τώ­πι­σε την περί­ο­δο της χού­ντας, έτσι θα τους αντι­με­τω­πί­σει και σήμε­ρα το οργα­νω­μέ­νο ταξι­κό κίνη­μα. Τους ενο­χλεί η δρά­ση του ΚΚΕ και των Οργα­νώ­σε­ών του. Τους εξορ­γί­ζει η πολι­τι­κή πρό­τα­ση του ΚΚΕ για­τί στο­χεύ­ει τον πυρή­να του συστή­μα­τος που με τον ένα ή τον άλλο τρό­πο υπε­ρα­σπί­ζο­νται και υπηρετούν.

Τους φοβί­ζει η επα­φή του ΚΚΕ με την εργα­τι­κή τάξη και τα υπό­λοι­πα λαϊ­κά στρώ­μα­τα και αυτή είναι που στο­χεύ­ουν. Είναι “βαθιά νυχτω­μέ­νοι” αν πιστεύ­ουν ότι τέτοιες ενέρ­γειες θα εμπο­δί­σουν τη δρά­ση των κομ­μου­νι­στών. Για το ρόλο της αρκεί κανείς να δει το πώς χει­ρί­ζε­ται και τοπο­θε­τεί­ται η εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή στα λεγό­με­να εθνι­κά θέμα­τα και βεβαί­ως απέ­να­ντι στα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά, που απο­τε­λεί μια ακό­μα από­δει­ξη ότι οι χρυ­σαυ­γί­τες είναι τα καλύ­τε­ρα τσι­ρά­κια της αστι­κής τάξης, ενταγ­μέ­νοι στα επι­κίν­δυ­να και αντι­λαϊ­κά της σχέ­δια. Το λένε μόνοι τους, το φωνά­ζουν, το προ­βάλ­λουν με κάθε τρό­πο, με κάθε ευκαιρία.

Οι χρυ­σαυ­γί­τες απο­κα­λούν Τούρ­κους τους Έλλη­νες μου­σουλ­μά­νους της Θρά­κης, όπως ακρι­βώς και ο Ερντο­γάν. Λένε για τα “σύνο­ρα της καρ­διάς τους” στον Πόντο, στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, στη Σμύρ­νη, στη Βόρεια Ήπει­ρο, στην Ανα­το­λι­κή Ρωμυ­λία κ.λπ., ό,τι δηλα­δή λέει και ο Ερντο­γάν για την ελλη­νι­κή Θρά­κη, την Κύπρο και άλλες περιο­χές. Εξά­πτουν τον εθνι­κι­σμό, που συγκα­λύ­πτει τις ευθύ­νες της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης για τους κιν­δύ­νους που απει­λούν το λαό, από την εμπλο­κή της σε επι­κίν­δυ­νους αντα­γω­νι­σμούς και σχέ­δια στην ευρύ­τε­ρη περιοχή.

Δίνουν το καλύ­τε­ρο άλλο­θι στην τουρ­κι­κή αστι­κή τάξη για να αμφι­σβη­τεί τις διε­θνείς συν­θή­κες, όπως τη Συν­θή­κη της Λωζάν­νης και να επι­διώ­κει αλλα­γή των συνό­ρων με το αίμα του ελλη­νι­κού και τουρ­κι­κού λαού. Πάντα έτσι γινό­ταν. Η χού­ντα, την οποία θαυ­μά­ζουν, έκα­νε πρα­ξι­κό­πη­μα στην Κύπρο και έδω­σε την αφορ­μή στην Τουρ­κία για να εισβά­λει το 1974. Οι μεγά­λες κατα­στρο­φές, όπως στην Κύπρο, έχουν γίνει με το μαν­δύα του υπερ­πα­τριω­τι­σμού, όπως αυτός που εκπρο­σω­πεί η ναζι­στι­κή — εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή.

Οι ναζι­στές της δολο­φο­νι­κής Χρυ­σής Αυγής λένε μεγά­λα λόγια και που­λά­νε ψεύ­τι­κο πατριω­τι­σμό. Μόνο που όλοι ξέρουν τι έκα­ναν οι φασί­στες την τελευ­ταία φορά που κάποιος κατέ­λα­βε εδά­φη της Ελλά­δας. Γίνα­νε υπη­ρέ­τες των ναζί κατα­κτη­τών, κατέ­δι­δαν και κυνη­γού­σαν αυτούς που αντι­στέ­κο­νταν, με πρώ­τους τους κομ­μου­νι­στές. Ο όρκος των Ταγ­μά­των Ασφα­λεί­ας έλε­γε: “Ορκί­ζο­μαι εις τον Θεόν τον άγιον τού­τον όρκον ότι θα υπα­κούω απο­λύ­τως εις τας δια­τα­γάς του ανω­τά­του αρχη­γού του γερ­μα­νι­κού στρα­τού Αδόλ­φου Χίτλερ (…)”. Εκμε­ταλ­λεύ­τη­καν τη φτώ­χεια του λαού για να κάνουν περιου­σί­ες. Αυτούς, λοι­πόν, υμνούν σήμε­ρα οι χρυ­σαυ­γί­τες! Και γι’ αυτό ο λαός χρειά­ζε­ται να απο­μο­νώ­σει ακό­μη πιο απο­φα­σι­στι­κά την εγκλη­μα­τι­κή, ναζι­στι­κή οργά­νω­ση της ΧΑ και να κατα­δι­κά­σει την ανο­χή εκ μέρους των μηχα­νι­σμών του κρά­τους στις πρα­κτι­κές τους.

Το ΚΚΕ σε όλη την 100χρονη πορεία του δεν έκα­νε βήμα πίσω από τον αγώ­να για την υπε­ρά­σπι­ση της εργα­τι­κής τάξης και την οικο­δό­μη­ση μιας κοι­νω­νί­ας χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο, του σοσια­λι­σμού — κομ­μου­νι­σμού. Να είναι σίγου­ροι πως δεν θα κάνει ούτε και τώρα. Με την πρω­το­πό­ρα δρά­ση του μαζί με τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα της περιο­χής θα στεί­λει τους χρυ­σαυ­γί­τες και άλλους ομοί­ους τους, υμνη­τές του ναζι­σμού — φασι­σμού, εκεί που τους αρμό­ζει: Στο σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της Ιστορίας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο