Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταδίκη της επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής

Την κατα­δί­κη του για την έντα­ση της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας των ΗΠΑ ενά­ντια στην Κού­βα και τους λαούς της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής εκφρά­ζει σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Συγκε­κρι­μέ­να, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει τις απει­λές που εξα­πέ­λυ­σε ο σύμ­βου­λος Ασφα­λεί­ας των ΗΠΑ Τζον Μπόλ­τον ενά­ντια στους λαούς της Κού­βας, της Βενε­ζου­έ­λας και της Νικα­ρά­γουας, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας αυτές τις χώρες ως “τρόι­κα της τυραν­νί­ας” και “απει­λές για την ασφά­λεια στην περιο­χή”. Οι δηλώ­σεις αυτές, σε συν­δυα­σμό με σενά­ρια στρα­τιω­τι­κών επεμ­βά­σε­ων, έρχο­νται να προ­στε­θούν στη δια­χρο­νι­κή προ­σπά­θεια των Αμε­ρι­κα­νών ιμπε­ρια­λι­στών ενά­ντια στην Κου­βα­νι­κή Επα­νά­στα­ση και στην πάλη των λαών της Λατι­νι­κής Αμερικής.

Απαι­τού­με την άρση του απο­κλει­σμού της Κού­βας, που εδώ και σχε­δόν 60 χρό­νια επι­διώ­κει να γονα­τί­σει τον ηρω­ι­κό κου­βα­νι­κό λαό και την κατάρ­γη­ση του νόμου Χελμς — Μπάρ­τον που σφίγ­γει τον οικο­νο­μι­κό απο­κλει­σμό του νησιού.

Η ΕΕ συμ­με­τέ­χει χρό­νια τώρα στην αντι­κομ­μου­νι­στι­κή σταυ­ρο­φο­ρία ενά­ντια στην Κού­βα, έχει στη­ρί­ξει δεκά­δες μέτρα ενά­ντια στην Κού­βα από κοι­νού με τις ΗΠΑ. Η αντί­θε­σή της στην εφαρ­μο­γή του νόμου Χελμς — Μπάρ­τον αφο­ρά απο­κλει­στι­κά την υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων και όχι τα συμ­φέ­ρο­ντα του κου­βα­νι­κού λαού.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στους λαούς της Κού­βας, στους άλλους λαούς της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής, όπως της Βενε­ζου­έ­λας και της Νικα­ρά­γουας, που έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επιθετικότητα.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στα Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα της περιο­χής που παλεύ­ουν για την προ­ά­σπι­ση των δικαιω­μά­των της εργα­τι­κής τάξης και των λαϊ­κών στρωμάτων».

ΗΠΑ: Νέα βαριά πρό­στι­μα σε επι­χει­ρή­σεις που έχουν οικο­νο­μι­κές σχέ­σεις με την Κούβα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο