Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοινή δήλωση κομμουνιστών δημάρχων: Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ πανηγυρίζουν για τις ρυθμίσεις χρεών, ενώ η φορολεηλασία συνεχίζεται

Κυβέρ­νη­ση και ΚΕΔΕ πανη­γυ­ρί­ζουν για τις ρυθ­μί­σεις χρε­ών, ενώ η φορο­λε­η­λα­σία συνε­χί­ζε­ται, τονί­ζουν σε κοι­νή δήλω­ση οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι Πάτρας Κώστας Πελε­τί­δης, Χαϊ­δα­ρί­ου Μιχά­λης Σελέ­κος, Πετρού­πο­λης Βαγ­γέ­λης Σίμος, Και­σα­ρια­νής Ηλί­ας Στα­μέ­λος και Ικα­ρί­ας Στέ­λιος Στα­μού­λος.

Ανα­λυ­τι­κά αναφέρουν:

«Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ δια­φη­μί­ζει ως ευερ­γε­τι­κές για τα υπερ­χρε­ω­μέ­να νοι­κο­κυ­ριά τις ρυθ­μί­σεις των χρε­ών προς την εφο­ρία, τα ασφα­λι­στι­κά ταμεία, τους δήμους. Από κοντά και η ΚΕΔΕ, η οποία σε σχε­τι­κή της ανα­κοί­νω­ση, πανη­γυ­ρί­ζει, για­τί επι­τέ­λους έγι­νε πρά­ξη η δοσο­ποί­η­ση των φόρων, που θα λύσει ‑όπως ισχυ­ρί­ζε­ται- το πρό­βλη­μα της εισπρα­ξι­μό­τη­τας των οφει­λών στους δήμους και θα εισ­ρεύ­σει χρήμα.

Την ίδια στιγ­μή που όλοι αυτοί πανη­γυ­ρί­ζουν, η φορο­λε­η­λα­σία των μισθω­τών, των επαγ­γελ­μα­τιών και των συντα­ξιού­χων συνεχίζεται.

Το σύνο­λο των αντι­λαϊ­κών μέτρων είναι σε ισχύ, όπως είναι σε ισχύ και τα προ­κλη­τι­κά προ­νό­μια, που αφο­ρούν την ασυ­λία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, των εφοπλιστών.

Δια­τη­ρεί­ται άθι­κτο το αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο που ματώ­νει το λαό μας, ο ΕΝΦΙΑ, οι υπο­χρε­ω­τι­κοί πλει­στη­ρια­σμοί για χρέη από 500 ευρώ κ.ά.

Η προη­γού­με­νη ρύθ­μι­ση χρε­ών με δόσεις, όχι μόνο δεν ανα­κού­φι­σε τα υπερ­χρε­ω­μέ­να νοι­κο­κυ­ριά, αλλά στην πρά­ξη ήταν μια… τρύ­πα στο νερό, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”.

Ακό­μα και όσοι μπή­καν σε ρύθ­μι­ση για χρέη στους δήμους, ελά­χι­στοι κατά­φε­ραν να τα απο­πλη­ρώ­σουν­Πραγ­μα­τι­κή ανα­κού­φι­ση για τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια είναι να γίνει πρά­ξη η πρό­τα­ση που είχε κατα­θέ­σει ο Δήμος Πατρέ­ων, είχαν συνυ­πο­γρά­ψει και άλλοι δήμοι και είχε κατα­τε­θεί στη Βου­λή από την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ. Η τρο­πο­λο­γία έδι­νε τη δυνα­τό­τη­τα στα Δημο­τι­κά Συμ­βού­λια να απο­φα­σί­ζουν με κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κά κρι­τή­ρια για ολι­κή ή μερι­κή δια­γρα­φή πάσης φύσε­ως χρε­ών. Με αυτή την πρό­τα­ση, μπο­ρούν να απαλ­λα­γούν από τα χρέη μακρο­χρό­νια άνερ­γοι, οι ενταγ­μέ­νοι στο ΚΕΑ, τα άτο­μα με ανα­πη­ρία, οι πολύ­τε­κνοι, οι τρί­τε­κνοι, οι μονο­γο­νεϊ­κές οικο­γέ­νειες. Η συγκε­κρι­μέ­νη τρο­πο­λο­γία κατα­ψη­φί­στη­κε από την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ.

Καλού­με το λαό να μην εξα­πα­τη­θεί από την κυβέρ­νη­ση και τον ψευ­το­καυ­γά που στή­νει με τη ΝΔ, να δυνα­μώ­σει τη φωνή και τον αγώ­να του.

Στις επό­με­νες εκλο­γές να στη­ρί­ξει απο­φα­σι­στι­κά τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”, τα ψηφο­δέλ­τια που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ σε δήμους και Περι­φέ­ρειες και το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.

Οι δήμαρ­χοι

Πατρέ­ων: Πελε­τί­δης Κώστας

Χαϊ­δα­ρί­ου: Σελέ­κος Μιχάλης

Πετρού­πο­λης: Σίμος Βαγ­γέ­λης

Και­σα­ρια­νής: Στα­μέ­λος Ηλίας

Ικα­ρί­ας: Στα­μού­λος Στέλιος».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο