Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μενίδι: Φασιστοειδή επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο Πακιστανούς εργάτες

Ρατσι­στι­κή επί­θε­ση φασι­στοει­δών δέχτη­καν, τα ξημε­ρώ­μα­τα της Παρα­σκευ­ής 15 Ιού­νη, δυο Πακι­στα­νοί εργά­τες στο Μενί­δι, στη Λ. Καρα­μαν­λή, στο ύψος των ψαρά­δι­κων, την ώρα που πήγαι­ναν στη δου­λειά τους.

Συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με τα όσα κατήγ­γει­λαν στα σωμα­τεία της περιο­χής, που τους επι­σκέ­φτη­καν στο σπί­τι που δια­μέ­νουν για να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους, περί­που στις 4.30 σήμε­ρα τα ξημε­ρώ­μα­τα, οι δύο Πακι­στα­νοί εργά­τες διέ­σχι­ζαν το δρό­μο, όταν ένα αυτο­κί­νη­το, τύπου «Smart», στα­μά­τη­σε από­το­μα μπρο­στά τους. Από το αυτο­κί­νη­το εξήλ­θαν δύο άνδρες νεα­ρής ηλι­κί­ας, οι οποί­οι εντε­λώς απρό­κλη­τα τους επι­τέ­θη­καν, γρον­θο­κο­πώ­ντας τους και βρί­ζο­ντάς τους, όπως «βρω­μο­πα­κι­στα­νοί, φύγε­τε, να πάτε πίσω στο Πακι­στάν», κλπ. Αμέ­σως μετά, οι δρά­στες της επί­θε­σης επι­βι­βά­στη­καν στο όχη­μα και εξα­φα­νί­στη­καν, ενώ οι δύο Πακι­στα­νοί, αιμό­φυρ­τοι, κατά­φε­ραν να επι­κοι­νω­νή­σουν τηλε­φω­νι­κά με ομο­ε­θνείς τους, οι οποί­οι έφτα­σαν στο σημείο και στη συνέ­χεια τους μετέ­φε­ραν στο νοσο­κο­μείο «Ερυ­θρός Σταυ­ρός», όπου και τους παρα­σχέ­θη­καν οι πρώ­τες βοήθειες.

Σύμ­φω­να με καταγ­γε­λί­ες των Πακι­στα­νών, άλλη ομά­δα τεσ­σά­ρων ομο­ε­θνών τους, δέχτη­κε σχε­δόν την ίδια ώρα και περί­που στο ίδιο σημείο επί­θε­ση από ομά­δα τριών ανδρών, οι οποί­οι με τη χρή­ση βίας τους λήστε­ψαν, παίρ­νο­ντας ρολό­για, κλπ.

Στο πλευ­ρό των δύο Πακι­στα­νών εργα­τών βρέ­θη­καν, το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής, το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Μενι­δί­ου — Φυλής, Σωμα­τεία της περιο­χής και η Λαϊ­κή Επι­τρο­πή Μενι­δί­ου, καταγ­γέλ­λο­ντας τη ρατσι­στι­κή επί­θε­ση και εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη και τη συμπα­ρά­στα­ση του ταξι­κού συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος. Παράλ­λη­λα, τους κάλε­σαν να συμ­με­τά­σχουν στο Διή­με­ρο Ελλή­νων και Μετα­να­στών Εργα­τών που διορ­γα­νώ­νει και φέτος η ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ στο Πάρ­κο Φιξ, στις 29 και 30 Ιούνη.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο