Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2018: Ρωσία — Κροατία, το φαβορί πήρε την πρόκριση στα πέναλτι

Μου­ντιάλ 2018: Συναρ­πα­στι­κός στην εξέ­λι­ξη ο δεύ­τε­ρος προη­μη­τε­λι­κός έμμε­λε να κρι­θεί στα πέναλ­τι με το φαβο­ρί Κρο­α­τία να παίρ­νει τελι­κά το εισι­τή­ριο για τον ημι­τε­λι­κό όπου θα συνα­ντή­σει τους Άγγλους στις 11 Ιου­λί­ου, στο στά­διο «Λουζ­νί­κι» της Μόσχας.

Μετά από ένα ημί­ω­ρο κακού ποδο­σφαί­ρου, οι δύο ομά­δες πρό­σφε­ραν κάποιο θέα­μα. Μπή­καν και τα δύο γκολ που δια­μόρ­φω­σαν το σκορ του κανο­νι­κού αγώνα.

Στο 31 Γκο­λά­ρα από τον Τσε­ρί­σεφ! Ο Ρώσος απέ­φυ­γε το μαρ­κά­ρι­σμα του Μόντριτς, έπια­σε ασύλ­λη­πτο σουτ από μακριά και… ζωγρά­φι­σε για το 1–0. Δεν μπο­ρού­σε να κάνει τίπο­τα ο Σού­μπα­σιτς! Έργο τέχνης από τον Τσε­ρί­σεφ, που σημεί­ω­σε το 4ο γκολ του στο τουρνουά.

Οκτώ λεπτά αργό­τε­ρα, στο 39, οι πολύ όμορ­φη επί­θε­ση για τη “χρβά­τσκα”, ο Μάν­τζου­κιτς μπή­κε στην περιο­χή, με ωραίο χαμη­λή σέντρα βρή­κε τον Κρά­μα­ριτς και αυτός, με κεφα­λιά, δεν δυσκο­λεύ­τη­κε να νική­σει τον Ακιν­φέ­εφ, για το 1–1!

Ισό­πα­λος ο κανο­νι­κός αγώ­νας και το εισι­τή­ριο­έ­δει­χνε ότι θα κρι­θεί στην παρά­τα­ση υπέρ της Κρο­α­τί­ας. Στο 100′ εκτέ­λε­ση κόρ­νερ για τους Κρο­ά­τες, ο Βίντα πιά­νει την κεφα­λιά, που κατα­λή­γει… βασα­νι­στι­κά στη γωνία της εστί­ας του Ακινφέεφ!

Όμως στο τελευ­ταίο λεπτό της παρά­τα­σης, οι Ρώσοι ισο­φά­ρι­σαν και έστει­λαν το παι­χνί­δι στα πέναλ­τι. Φάουλ του Τζα­γκό­εβ, κεφα­λιά του Μάριο Φερ­νά­ντες στα δίχτυα η μπάλα.

Στη δια­δι­κα­σία των πέναλ­τι η Κρο­α­τία πήρε το εισι­τή­ριο για τον ημι­τε­λι­κό με 4–3.

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο