Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκίνησε το πρόγραμμα αστυνόμευσης ΠΕΡΣΕΑΣ από την Ελληνική Αστυνομία

Το πρό­γραμ­μα της λεγό­με­νης εμφα­νούς αστυ­νό­μευ­σης με την κωδι­κή ονο­μα­σία ΠΕΡΣΕΑΣ, τέθη­κε σε εφαρ­μο­γή από χτες και υλο­ποιεί­ται τόσο στην Αττι­κή όσο και στην επαρχία.

Την ώρα που η κατα­στο­λή σε βάρος των λαϊ­κών αγώ­νων γίνε­ται με διά­φο­ρες μορ­φές, ακό­μα και με παρεμ­βά­σεις σε εκλο­γές συν­δι­κά­των, αλλά και τρο­μο­κρα­τία της εργο­δο­σί­ας στους χώρους δου­λειάς, το «Πρό­γραμ­μα Ελεγ­χό­με­νης, Ρεα­λι­στι­κής, Στο­χευ­μέ­νης, Εμφα­νούς Αστυ­νό­μευ­σης», έρχε­ται να ενι­σχύ­σει την …περαι­τέ­ρω εμπέ­δω­ση αισθή­μα­τος ασφα­λεί­ας στους πολί­τες οι οποί­οι θα βλέ­πουν αστυ­νο­μι­κούς να περι­πο­λούν είτε πεζή είτε με περι­πο­λι­κά σε διά­φο­ρα σημεία.

Κατά την κυβέρ­νη­ση, το πρό­γραμ­μα ΠΕΡΣΕΑΣ περι­λαμ­βά­νει ένα πλέγ­μα αστυ­νο­μι­κών περι­πο­λιών, που απο­τε­λούν τον κορ­μό της εμφα­νούς αστυ­νό­μευ­σης σε όλη τη χώρα, με βασι­κή φιλο­σο­φία δρά­σης την απο­τρε­πτι­κή παρου­σία της Αστυ­νο­μί­ας και την πρό­λη­ψη της παρα­βα­τι­κό­τη­τας. Απο­τε­λεί­ται ουσια­στι­κά από επι­μέ­ρους σχέ­δια, που αντι­στοι­χούν στις Διευ­θύν­σεις Αστυ­νο­μί­ας της χώρας και εκπο­νή­θη­καν κατά τρό­πο ενιαίο, στο πλαί­σιο υλο­ποί­η­σης συγκε­κρι­μέ­νων οδη­γιών και κατευ­θύν­σε­ων του αρχη­γεί­ου της Ελλη­νι­κής Αστυνομίας.

Οι βασι­κοί άξο­νες του επι­χει­ρη­σια­κού σχε­δί­ου ΠΕΡΣΕΑΣ είναι: Εμφα­νείς επο­χού­με­νες περι­πο­λί­ες σε κάθε περιο­χή της χώρας, κάθε ημέ­ρα, κάθε στιγ­μή του εικο­σι­τε­τρα­ώ­ρου, κανέ­νας δήμος της χώρας χωρίς μία του­λά­χι­στον εμφα­νή επο­χού­με­νη περι­πο­λία στην περιο­χή του, πλην ελα­χί­στων εξαι­ρέ­σε­ων που η περι­πο­λία καλύ­πτει τις περιο­χές δύο το πολύ όμο­ρων δήμων, συνε­χής επο­πτεία για την εφαρ­μο­γή του σχε­δί­ου σε όλα τα επί­πε­δα της διοι­κη­τι­κής ιεραρ­χί­ας του Σώμα­τος και ανα­βάθ­μι­ση του συντο­νι­σμού, της επο­πτεί­ας και του ελέγ­χου όλων των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων που εκτε­λούν υπη­ρε­σία στην περιο­χή κάθε Διεύ­θυν­σης Αστυνομίας.

Για το σχε­δια­σμό των 58 επι­μέ­ρους επι­χει­ρη­σια­κών σχε­δί­ων που συν­θέ­τουν το πρό­γραμ­μα ΠΕΡΣΕΑΣ ελή­φθη­σαν υπό­ψη, συνε­κτι­μή­θη­καν και αξιο­λο­γή­θη­καν ανά­λο­γα οι ιδιαί­τε­ρες αστυ­νο­μι­κές ανά­γκες κάθε περιοχής.

Με βάση το σχε­δια­σμό που παρου­σιά­στη­κε χτες, το πρό­γραμ­μα ΠΕΡΣΕΑΣ εφαρ­μό­ζε­ται σε 322 γεω­γρα­φι­κούς τομείς που καλύ­πτουν όλη την επικράτεια.

Για την υλο­ποί­η­ση και του νέου σχε­δί­ου και για άλλα θέμα­τα αρμο­διό­τη­τάς τους ενη­μέ­ρω­σαν χτες το πρωί η αν. υπουρ­γός Δημό­σιας Τάξης Όλγα Γερο­βα­σί­λη και η υφυ­πουρ­γός Κατε­ρί­να Παπα­κώ­στα τον Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας Προ­κό­πη Παυλόπουλο.

Το νέο επι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο αστυ­νό­μευ­σης συζη­τή­θη­κε πριν λίγες μέρες σε συνά­ντη­ση εργα­σί­ας που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο υπουρ­γείο Δημό­σιας Τάξης μετα­ξύ της πολι­τι­κής ηγε­σί­ας του υπουρ­γεί­ου, του δημάρ­χου Αθη­ναί­ων Γιώρ­γου Καμί­νη και υπη­ρε­σια­κών παρα­γό­ντων. Κατά τη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης είχε υπο­γραμ­μι­στεί ως «επι­τυ­χία» της ΕΛ.ΑΣ. η εκκα­θά­ρι­ση του Πεδί­ου Άρε­ως από τους τοξι­κο­ε­ξαρ­τη­μέ­νους, οι οποί­οι απλά μετα­κι­νή­θη­καν σε άλλες περιο­χές του κέντρου της Αθή­νας. Συμ­φω­νή­θη­κε να υπάρ­ξει περαι­τέ­ρω συνερ­γα­σία της Αστυ­νο­μί­ας με το δήμο και στο πλαί­σιο αυτό ορί­στη­κε να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί «τεχνι­κή συνά­ντη­ση» για την επι­και­ρο­ποί­η­ση μετα­ξύ άλλων και του μνη­μο­νί­ου συνερ­γα­σί­ας το οποίο είχε υπο­γρα­φεί από την προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση. Το νέο σχέ­διο περι­λαμ­βά­νει την ενί­σχυ­ση της εμφα­νούς αστυ­νό­μευ­σης και τη συνερ­γα­σία με το δήμο για εντο­νό­τε­ρη παρου­σία σε σημεία ιδιαί­τε­ρου ενδιαφέροντος.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο