Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεπλένοντας τους Ναζί χρυσαυγίτες με συνταγή… Espresso

«Ο Μιχα­λο­λιά­κος απα­σφα­λί­ζει» γρά­φει το κυρια­κά­τι­κο πρω­το­σέ­λι­δο της εφη­με­ρί­δας «Espresso», ενη­με­ρώ­νο­ντας τους ανα­γνώ­στες της πως φιλο­ξε­νεί… «καται­γι­στι­κή συνέ­ντευ­ξη» του φυρε­ρί­σκου της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής. 

Άλλο ενα καρα­μπι­νά­το ξέπλυ­μα της χρυ­σαυ­γί­τι­κης συμ­μο­ρί­ας. Αυτήν τη φορά όχι με «ρεπορ­τάζ» για τα… «προ­σκο­πά­κια» της Χρυ­σής Αυγής που «προ­στα­τεύ­ουν για­γιά­δες στα ATM» (βλέ­πε Πρώ­το Θέμα), αλλά με συνέ­ντευ­ξη του αρχι­φα­σί­στα Μιχαλολιάκου. 

Συνέ­ντευ­ξη που αρκεί να δια­βά­σει κανείς δυο-τρεις ερω­τή­σεις για να ξερά­σει απ’ την προ­σπά­θεια της εφη­με­ρί­δας να… φιλο­τε­χνή­σει το πορ­τραί­το του δήθεν «πατριώ­τη» και «διω­κό­με­νου» Μιχα­λο­λιά­κου. Του Μιχα­λο­λιά­κου που παρα­δέ­χο­νταν δημό­σια πως «είναι η σπο­ρά των ηττη­μέ­νων του ’45» και που στην συνέ­ντευ­ξη επι­χει­ρεί να παρου­σια­στεί ως… «αγνός πατριώ­της».

Του ίδιου εμε­τι­κού φυρε­ρί­σκου που, μετά απ’ όσα έχουν δει το φως της δημο­σιό­τη­τας για την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της ναζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας του, απο­κα­λεί τους τρα­μπού­κους βου­λευ­τές και τα στε­λέ­χη του «αγω­νι­στές» και «ανθρώ­πους του λαού». Του χιτλε­ρί­σκου που – σαν γνή­σιος φασί­στας που δεν έχει ίχνος τσί­πας και αξιο­πρέ­πειας- δηλώ­νει ξεκά­θα­ρα πως «δεν ντρέ­πε­ται για τίπο­τε».

Μάλι­στα, για να μην υπάρ­χει καμία αμφι­βο­λία ως προς τον ξεπλυ­μα­τι­κό χαρα­κτή­ρα του δημο­σιεύ­μα­τος, η Espresso μας… ενη­με­ρώ­νει και για τις προ­σω­πι­κές συνή­θειες του αρχι­να­ζί! Γνω­στή τακτι­κή, που θυμί­ζει φιλο­να­ζι­στι­κά δημο­σί­ευ­μα­τα της δεκα­ε­τί­ας του ’40 που επι­χει­ρού­σαν να παρου­σιά­σουν την- υπο­τι­θέ­με­νη- «ανθρώ­πι­νη πλευ­ρά» του Αδ. Χίτλερ, με ανα­φο­ρές στα… κατοι­κί­δια και την φημο­λο­γού­με­νη φιλο­ζω­ϊα του. 

Όλα αυτά δημο­σιεύ­ο­νται στο ίδιο σκαν­δα­λο­θη­ρι­κό έντυ­πο που πριν περί­που ενα χρό­νο, στη μαύ­ρη επέ­τειο της 21ης Απρι­λί­ου, κυκλο­φο­ρού­σε με «προ­σφο­ρά» τα «κλα­ρί­να της Χού­ντας».

Φασι­στί­λα, σήψη και εμε­τός που κοντα­ρο­χτυ­πιέ­ται στα ίσια με σκου­πι­δο­φυλ­λά­δες τύπου «Μακε­λειό»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο