Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ

Οι ουκρα­νι­κές δυνά­μεις βομ­βάρ­δι­σαν χωριό στη ρωσι­κή περιο­χή Μπριάνσκ στα σύνο­ρα με την Ουκρα­νία νωρίς σήμε­ρα, όπως ανέ­φε­ρε ο τοπι­κός κυβερ­νή­της σε ανάρ­τη­ση σε μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, μία ημέ­ρα μετά την έκρη­ξη που είχε ως απο­τέ­λε­σμα τον εκτρο­χια­σμό εμπο­ρι­κής αμα­ξο­στοι­χί­ας στην περιοχή.

«Το πρωί, οι Ένο­πλες Δυνά­μεις της Ουκρα­νί­ας βομ­βάρ­δι­σαν το χωριό Κουρ­κο­βί­τσι στην περιο­χή του δήμου Στα­ρο­ντού­μπ­σκι», ανέ­φε­ρε ο κυβερ­νή­της του Μπριάνσκ Αλε­ξά­ντρ Μπό­γκο­μαζ σε ανάρ­τη­ση στο κανά­λι του στο Telegram.

«Δεν υπάρ­χουν θύμα­τα. Ως απο­τέ­λε­σμα του βομ­βαρ­δι­σμού, ξέσπα­σε πυρ­κα­γιά σε μια από τις κατοι­κί­ες. Όλες οι υπη­ρε­σί­ες έκτα­κτης βοή­θειας βρί­σκο­νται στο σημείο».

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επι­βε­βαιώ­σει ανε­ξάρ­τη­τα την ανα­φο­ρά αυτή. Η Ουκρα­νία σχε­δόν ποτέ δεν ανα­λαμ­βά­νει δημό­σια την ευθύ­νη για επι­θέ­σεις εντός της Ρωσί­ας και σε υπό ρωσι­κό έλεγ­χο εδά­φη στην Ουκρα­νία. Ο στρα­τός, ωστό­σο, δίνει καθη­με­ρι­νές ανα­φο­ρές για τις δρα­στη­ριό­τη­τες και τις κινή­σεις των στρα­τευ­μά­των στις περιο­χές των μαχών.

Χθες, άγνω­στος εκρη­κτι­κός μηχα­νι­σμός προ­κά­λε­σε τον εκτρο­χια­σμό εμπο­ρευ­μα­τι­κής αμα­ξο­στοι­χί­ας, δήλω­σε ο Μπόγκομαζ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο