Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε το Σάββατο 23 Ιουνίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

10ο Athens School Festival στο Θησείο

Μαθη­τι­κές και φοι­τη­τι­κές μπά­ντες δίνουν το καθιε­ρω­μέ­νο τους ραντε­βού στη σκη­νή του Athens School Festival για να συστη­θούν στο κοι­νό, να ανα­δεί­ξουν το ταλέ­ντο τους και να μοι­ρα­στούν την αγά­πη τους για τη μου­σι­κή. Οι The Beanpoles, Tuesday Nights, Dreamless, Jagertees και Deejay Nic The Band συνα­ντούν το κοι­νό, γεμί­ζο­ντας με μου­σι­κή και θετι­κή ενέρ­γεια την καλο­και­ρι­νή βρα­δι­νή βόλ­τα στο κέντρο της πόλης. Πλα­τεία Αγί­ων Ασω­μά­των, Θησείο. Ώρα 20:30.

ΘΕΑΤΡΟ

Πορ­νο­στάρ — Η αόρα­τη βιο­μη­χα­νία του σεξ

Ο νέος διευ­θυ­ντής του Μπα­λέ­του της ΕΛΣ, Κων­στα­ντί­νος Ρήγος, ξανα­συ­να­ντά τη συγ­γρα­φέα Έλε­να Πέγκα στο τελευ­ταίο έργο της, που μετα­γρά­φει στην ελλη­νι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δύο ιστο­ρί­ες του πρό­ω­ρα χαμέ­νου Χιλια­νού συγ­γρα­φέα Ρομπέρ­το Μπο­λά­νιο (1953–2003). Με μια πυκνή, λογο­τε­χνι­κή γλώσ­σα, το έργο ξεδι­πλώ­νει τις ιστο­ρί­ες πρω­τα­γω­νι­στών του «πλα­στι­κού» κόσμου του πορ­νό, ενός κόσμου γεμά­του κλι­σέ, καθρέ­φτη του μονα­χι­κού σώμα­τος του καθε­νός. Πίσω από μια απρό­σω­πη βιο­μη­χα­νία, η ανα­ζή­τη­ση της αλη­θι­νής τους ταυ­τό­τη­τας και της αλη­θι­νής τους κατα­γω­γής σε μια ατμό­σφαι­ρα μυστη­ρί­ου και συγκί­νη­σης. Σκη­νο­θε­σία — Φωτο­γρα­φί­ες: Κων­στα­ντί­νος Ρήγος. Ο πια­νί­στας Στέ­φα­νος Θωμό­που­λος ερμη­νεύ­ει ζωντα­νά τρία πρε­λού­δια του Ραχ­μά­νι­νωφ. Πει­ραιώς 260 — Χώρος Δ. Τηλ: 210 32 72000. Εισι­τή­ρια 20 ευρώ, 15 ευρώ, 10 ευρώ. Ώρα 21.00. Το έργο είναι κατάλ­λη­λο για θεα­τές 15 ετών και άνω

Δήμος Καισαριανής: Γιορτή του Κλήδονα στις 23 και 24 Ιούνη

Το έθι­μο του Κλή­δο­να (οι φωτιές του Αϊ Γιαν­νιού) ανα­βιώ­νουν στην Και­σα­ρια­νή το Κέντρο Μικρα­σια­τι­κού Πολι­τι­σμού Δήμου Και­σα­ρια­νής και ο Μικρα­σια­τι­κός Σύλ­λο­γος Καισαριανής.

Η ανα­βί­ω­ση και ανα­πα­ρά­στα­ση του εθί­μου θα πραγματοποιηθεί:

- Σάβ­βα­το 23 Ιού­νη στις 8 μ.μ. στο πηγά­δι (Ηρώ­ων Πολυ­τε­χνεί­ου — Βρυού­λων — Κλα­ζο­με­νών) για το αμί­λη­το νερό, θα επα­κο­λου­θή­σει πατι­νά­δα μέσω των οδών Ηρώ­ων Πολυ­τε­χνεί­ου — Κλα­ζο­με­νών — Εθνι­κής Αντι­στά­σε­ως στην πλα­τεία Πανα­γιώ­τη Μακρή και από εκεί μέσω των οδών Εθνι­κής Αντι­στά­σε­ως — Πανιω­νί­ου — Ηρώ­ων Σκο­πευ­τη­ρί­ου στο Μου­σείο ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης «Να ρίξου­με τα ριζι­κά­ρια μας στον Κλή­δο­να με χάρη».

- Κυρια­κή 24 Ιού­νη στις 8 μ.μ. στην πλα­τεία μπρο­στά από το Μου­σείο ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντίστασης

«Θα ανοί­ξου­με τον Κλή­δο­να με τ΄ Αϊ Γιαν­νιού τη χάρη», το δρώ­με­νο θα παρου­σιά­σει η Θεα­τρι­κή Ομά­δα του Μικρα­σια­τι­κού Συλλόγου.

«“Ελά­τε τα μαγιά­τι­κα στε­φά­νια μας να κάψου­με και πάλι”. Να πηδή­ξου­με τις φωτιές και αφού παρα­κο­λου­θή­σου­με παρα­δο­σια­κούς χορούς από το χορευ­τι­κό τμή­μα του Μικρα­σια­τι­κού Συλ­λό­γου, θα ακο­λου­θή­σει ζωντα­νή μου­σι­κή από παρα­δο­σια­κό συγκρό­τη­μα» ανα­φέ­ρουν οι διοργανωτές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο