Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλληλογραφία των χρυσαυγιτών με τους δολοφόνους των SS (ΦΩΤΟ)

Επι­στο­λή και φωτο­γρα­φί­ες του χρυ­σαυ­γί­τη Χρή­στου Παπ­πά προς τον αξιω­μα­τι­κό των SS Λεόν Ντε­γκρέλ ήρθαν στο φως, στη διάρ­κεια των ανα­γνω­στέ­ων εγγρά­φων στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής, απο­δει­κνύ­ο­ντας για άλλη μία φορά τους στε­νούς ιδε­ο­λο­γι­κούς δεσμούς της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης με τα στε­λέ­χη των κατο­χι­κών χιτλε­ρι­κών στρα­τευ­μά­των που αιμα­το­κύ­λι­σαν τον ελλη­νι­κό λαό.

xrusaugites1

Η επι­στο­λή έχει ημε­ρο­μη­νία 15 Ιού­νη 1989 και σε αυτήν, ο υπαρ­χη­γός της οργά­νω­σης και κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του κόμ­μα­τός του εκφρά­ζει την πίστη και το θαυ­μα­σμό του, αλλά και όλων των «συνα­γω­νι­στών του» ‑ιδιαί­τε­ρα του αρχη­γού Ν. Μιχα­λο­λιά­κου- στην «αιώ­νια μορ­φή» του σφα­γέα Χίτλερ και στα «ιδε­ώ­δη» που αυτός σημα­το­δο­τού­σε, δηλα­δή τις θηριω­δί­ες και την εγκλη­μα­τι­κή του δρά­ση ενά­ντια στους λαούς της Ευρώπης.

Πάνω δεξιά, η παρασημοφόρηση του Λ. Ντεγκρέλ από τον σφαγέα των λαών Χίτλερ

Πάνω δεξιά, η παρα­ση­μο­φό­ρη­ση του Λ. Ντε­γκρέλ από τον σφα­γέα των λαών Χίτλερ

Από το περιε­χό­με­νο της επι­στο­λής, ανα­δει­κνύ­ε­ται η πίστη στη ναζι­στι­κή Γερ­μα­νία και στη ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία, η λατρεία στο Γ’ Ράιχ και τον Χίτλερ. Χαρα­κτη­ρί­ζει ως «ήρω­ες» τους δολο­φό­νους των SS, που αιμα­το­κύ­λι­σαν τον ελλη­νι­κό λαό και «πελώ­ριο έργο» τις σφα­γές, που διε­τέ­λε­σαν στις χώρες που κατέ­κτη­σαν, ενώ επι­βε­βαιώ­νο­ντας τον εξό­φθαλ­μο ναζι­στι­κό χαρα­κτή­ρα της Χρυ­σής Αυγής ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά «εσείς μας δεί­χνε­τε το δρό­μο με τον λαμπρό και παρα­δειγ­μα­τι­κό ηρω­ι­σμό σας».

Στα δεξιά, φωτογραφία του Λ. Ντεγκρέλ με αφιέρωση στον «αγαπητό του φίλο Χρ. Παππά με μεγάλη εκτίμηση»

Στα δεξιά, φωτο­γρα­φία του Λ. Ντε­γκρέλ με αφιέ­ρω­ση στον «αγα­πη­τό του φίλο Χρ. Παπ­πά με μεγά­λη εκτίμηση»

Θυμί­ζου­με, για την ιστο­ρία, πως ο συγκε­κρι­μέ­νος αξιω­μα­τι­κός, βελ­γι­κής κατα­γω­γής, πρω­το­στά­τη­σε στη στρα­το­λό­γη­ση ένο­πλης δύνα­μης της λεγό­με­νης Λεγε­ώ­νας των Βαλ­λό­νων, προ­κει­μέ­νου να βοη­θή­σει τους Ναζί στο ανα­το­λι­κό μέτωπο.

Τον Αύγου­στο του 1941 η «Λεγε­ώ­να της Βαλ­λο­νί­ας» τέθη­κε υπό τη Βέρ­μαχτ στον πόλε­μο κατά της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης, ως «Ταξιαρ­χία των Βαλ­λό­νων», ενώ συμ­με­τεί­χε και ο ίδιος ο Ντε­γκρέλ στην επι­χεί­ρη­ση Μπαρμπαρόσα.

xrusaugites3

Για όλη αυτή τη δρα­στη­ριό­τη­τά του, αλλά και για τον τραυ­μα­τι­σμό του σε μάχη, τον παρα­ση­μο­φό­ρη­σε ο ίδιος ο Χίτλερ με το Σταυ­ρό των Ιππο­τών (δεί­τε παρα­κά­τω φωτό) ως «άξιο» στέ­λε­χος του ναζι­στι­κού στρα­τού, του πιο αιμο­στα­γούς στρα­τού στην ιστο­ρία της ανθρω­πό­τη­τας. Αυτού του στρα­τού που θαυ­μά­ζουν και δηλώ­νουν πίστη τα στε­λέ­χη της Χρυ­σής Αυγής.

xrusaugites6

Από τη συνάντηση του Χρ. Παππά με τον Λ. Ντεγκρέλ

Από τη συνά­ντη­ση του Χρ. Παπ­πά με τον Λ. Ντεγκρέλ

xrusaugites7

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο