Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου

Σπίτι του Αγωνιστή: Εκδήλωση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας

Εκδή­λω­ση με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση δέκα χρό­νων λει­τουρ­γί­ας του διορ­γα­νώ­νει τη Δευ­τέ­ρα 2 Ιού­λη, στις 7 μ.μ., το «Σπί­τι του Αγω­νι­στή», στις εγκα­τα­στά­σεις του Ιδρύ­μα­τος (Ομή­ρου 35, Αγιος Δημήτριος).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Philharmonia Orchestra, Έσα-Πέκ­κα Σάλο­νεν και Μισέλ ΝτεΓιανγκ

3η Συμ­φω­νία («Ηρω­ι­κή») του Μπε­τό­βεν και «Το λυκό­φως των θεών» του Βάγκνερ (απο­σπά­σμα­τα). Ιδρυ­μέ­νη το 1945, η λον­δρέ­ζι­κη Philharmonia Orchestra, πρω­το­πό­ρος στη σύγ­χρο­νη προ­σέγ­γι­ση της κλα­σι­κής μου­σι­κής, θεω­ρεί­ται από τις κορυ­φαί­ες ορχή­στρες παγκο­σμί­ως, χάρη στα ειδι­κά προ­γράμ­μα­τά της για τη διεύ­ρυν­ση του κοι­νού, στη χρή­ση της ψηφια­κής τεχνο­λο­γί­ας και στα συμ­με­το­χι­κά προ­γράμ­μα­τα διαρ­κούς μάθη­σης. Πρώ­τος μαέ­στρος και καλ­λι­τε­χνι­κός σύμ­βου­λος της ορχή­στρας από το 2008 είναι ο πολυ­βρα­βευ­μέ­νος Φιν­λαν­δός Έσα-Πέκ­κα Σάλο­νεν, από τους δια­πρε­πέ­στε­ρους αρχι­μου­σι­κούς της γενιάς του, συν­θέ­της in residence στη Φιλαρ­μο­νι­κή της Νέας Υόρ­κης και ιδρυ­τής και καλ­λι­τε­χνι­κός διευ­θυ­ντής του Φεστι­βάλ της Βαλ­τι­κής Θάλασ­σας. Έχο­ντας αφή­σει τις καλύ­τε­ρες εντυ­πώ­σεις το 2009, όταν εμφα­νί­στη­καν για πρώ­τη φορά στο Ηρώ­δειο, η Philarmonia Orchestra και ο Έσα-Πέκ­κα Σάλο­νεν επα­νέρ­χο­νται φέτος με ένα εξαι­ρε­τι­κό πρό­γραμ­μα και σολί­στα την Αμε­ρι­κα­νί­δα μέτζο σοπρά­νο Μισέλ Ντε­Γιάνγκ. Στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ Αθη­νών και Επι­δαύ­ρου 2018. Ώρα έναρ­ξης: 21.00.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ανα­φο­ρά στον Γκρέκο»

Η «Ανα­φο­ρά στον Γκρέ­κο» είναι ένα έργο πνευ­μα­τι­κής αυτο­βιο­γρα­φί­ας. Ξεκι­νά από τα παι­δι­κά χρό­νια του Καζαν­τζά­κη και στα­μα­τά στην ημέ­ρα της «κρη­τι­κής ματιάς» και στη σύλ­λη­ψη της «Οδύσ­σειας». Δεν αφη­γεί­ται το σύνο­λο της ζωής του, παρου­σιά­ζο­ντας τους σταθ­μούς της πνευ­μα­τι­κής του πορεί­ας χωρίς να ακο­λου­θεί την αυστη­ρή χρο­νο­λο­γι­κή σει­ρά της πραγ­μα­τι­κής του βιο­γρα­φί­ας. Ο Τάκης Χρυ­σι­κά­κος ερμη­νεύ­ει τον Καζαν­τζά­κη και πρό­σω­πα του έργου του και συνο­μι­λεί με τους πρω­τα­γω­νι­στές του, τον Καπε­τάν Μιχά­λη, τον Αλέ­ξη Ζορ­μπά, τον Δομή­νι­κο Θεο­το­κό­που­λο και την ωραία Ελέ­νη του Ομή­ρου. Σκη­νο­θε­σία, ερμη­νεία, εικα­στι­κά: Τάκης Χρυ­σι­κά­κος. Συνερ­γά­της — σκη­νο­θέ­της: Εμμα­νου­έ­λα Αλε­ξί­ου. Επι­λο­γές τρα­γου­διών: Χαϊ­νης, Δημή­τρης Απο­στο­λά­κης. Φωτι­σμοί: Ντί­νος Μετα­λί­δης. Στο πλαί­σιο του φεστι­βάλ «Στη Σκιά των Βρά­χων» 2018. «Θέα­τρο Βρά­χων» (Τατα­ού­λων , τηλ. 2107609340, 2107609350). Ώρα έναρ­ξης: 21.00.

Μαντάμ Σου­σού

Η επι­τυ­χη­μέ­νη παρά­στα­ση με τη Δήμη­τρα Παπα­δο­πού­λου στον ομώ­νυ­μο ρόλο και σκη­νο­θε­σία Γιάν­νη Κακλέα επι­στρέ­φει ανα­νε­ω­μέ­νη με τον Τάσο Χαλ­κιά και τον Κώστα Σπυ­ρό­που­λο για να ζωντα­νέ­ψει τις ιδιο­τρο­πί­ες, αλλά και τα όνει­ρα της Μαντάμ Σου­σού του Δημή­τρη Ψαθά, της πιο αγα­πη­μέ­νης Μαντάμ του ελλη­νι­κού θεά­τρου. Κατρά­κειο Θέα­τρο Νίκαιας. Τηλ: 2132075342, 2132075388. Εισι­τή­ρια από 15 ευρώ. Ώρα 21.15.

«Πορνοστάρ‑Η αόρα­τη βιο­μη­χα­νία του σεξ»

Ο Κων­στα­ντί­νος Ρήγος σκη­νο­θε­τεί την παρά­στα­ση «Πορνοστάρ‑Η αόρα­τη βιο­μη­χα­νία του σεξ» της Ελε­νας Πέγκα στον Χώρο Δ της Πει­ραιώς, στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ Αθη­νών. Ωρα έναρ­ξης 9 μ.μ.
Πει­ραιώς 260

«Τα ραδί­κια ανάποδα»

Την κωμω­δία που μετρά­ει επτά χρό­νια παρα­στά­σε­ων «Τα ραδί­κια ανά­πο­δα» σε σκη­νο­θε­σία Βλα­δί­μη­ρου Κυρια­κί­δη και ερμη­νεία Γιώρ­γου Γαλί­τη παρου­σιά­ζει το Δημο­τι­κό Θέα­τρο Σταυ­ρού­πο­λης στις 9.15 μ.μ.
Γαρ­δί­κη & Σμό­λι­κα, Ηλιούπολη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο