Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ροδόπη: Καταγγελία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου

Καταγ­γε­λία στε­λέ­χους του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμ­βα­ση του τουρ­κι­κού προ­ξε­νεί­ου της Κομο­τη­νής προ­κά­λε­σε η εκλο­γή του υπο­ψη­φί­ου του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερ­χάτ στη Ροδόπη.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο Οζγκιούρ Φερ­χάτ εξε­λέ­γη πρώ­τος σε ψήφους στην εκλο­γι­κή περι­φέ­ρεια Ροδό­πης, με 12.208 σταυ­ρούς, αφή­νο­ντας πίσω με δια­φο­ρά τον μέχρι τώρα βου­λευ­τή Ροδό­πης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάκη Χαρί­του, ο οποί­ος συγκέ­ντρω­σε 3.902 σταυρούς.

Η Ελέ­νη Λαφτσή, στέ­λε­χος του ΣΥΡΙΖΑ και επι­κε­φα­λής της δημο­τι­κής του παρά­τα­ξης στον δήμο Κομο­τη­νής, σε ανάρ­τη­σή της έκα­νε λόγο για «ωμή και αισχρή παρέμ­βα­ση» στις εκλο­γές της περι­φέ­ρειας από το τουρ­κι­κό προξενείο.

«Συγ­χα­ρη­τή­ρια στο τουρ­κι­κό προ­ξε­νείο που για άλλη μια φορά κατά­φε­ρε να παρέμ­βει στα πολι­τι­κά πράγ­μα­τα στη Ροδό­πη! Συγ­χα­ρη­τή­ρια και σε όσους συνέ­βα­λαν στην προ­σπά­θεια του ερντο­γα­νι­κού κρά­τους να εκλέ­ξει το υπο­τι­θέ­με­νο αρι­στε­ρό δεκα­νί­κι τους ως βου­λευ­τή στη Ροδόπη.

Συγ­χα­ρη­τή­ρια και σε όσους προ­σπα­θούν να περά­σουν στην κοι­νή γνώ­μη αυτή την παρέμ­βα­ση της Τουρ­κί­ας ως νίκη ενός αρι­στε­ρού χώρου. Θα σας στε­νο­χω­ρή­σω αλλά αυτή η υπο­βοη­θού­με­νη εκλο­γή ούτε αρι­στε­ρή ούτε προ­ο­δευ­τι­κή στο ελά­χι­στο είναι. Είναι μόνο παρέμ­βα­ση ωμή και αισχρή!», έγρα­ψε.

Μόλις μία βδο­μά­δα πριν τις εκλο­γές, σε δηλώ­σεις του στη μειο­νο­τι­κή ιστο­σε­λί­δα «birlikgazetesi.org», ο Οζγκιούρ Φερ­χάτ είχε κάνει λόγο για «τουρ­κι­κή μειο­νό­τη­τα της Δυτι­κής Θρά­κης», ανα­φε­ρό­με­νος στις απο­φά­σεις της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρ­μο­γή των δίγλωσ­σων νηπια­γω­γεί­ων, ενώ υπε­ρα­σπί­στη­κε τις προ­σφυ­γές κατά της Ελλά­δας από μειο­νο­τι­κούς συλ­λό­γους της περιο­χής που θέλουν να ονο­μά­ζο­νται «τουρ­κι­κοί».

Αξί­ζει να ανα­φερ­θεί ότι δεν πρό­κει­ται για την πρώ­τη καταγ­γε­λία για παρέμ­βα­ση του τουρ­κι­κού προ­ξε­νεί­ου στις οργα­νώ­σεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδό­πη. Τον Γενά­ρη του 2023 ο Θ. Καλο­γιαν­τσί­δης, πρώ­ην μέλος της Συντο­νι­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας της Νομαρ­χια­κής Επι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει δημό­σια γνω­στή την παραί­τη­σή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, επι­κα­λού­με­νος σοβα­ρό πρό­βλη­μα στη λει­τουρ­γία της Νομαρ­χια­κής Επι­τρο­πής και «παρά­δο­ση στο προ­ξε­νείο», με ονο­μα­στι­κή ανα­φο­ρά και στον Οζγκιούρ Φερ­χάτ, λέγο­ντας γι’ αυτόν ότι «στο όνο­μα της προ­σω­πι­κής του φιλο­δο­ξί­ας να γίνει βου­λευ­τής, έχει παγι­δεύ­σει ολό­κλη­ρο τον ΣΥΡΙΖΑ του νομού σε έναν πολι­τι­κό κατή­φο­ρο που κατα­λή­γει στο τουρ­κι­κό προ­ξε­νείο της Κομο­τη­νής».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο