Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΕΠΕ Γ. Σεφέρης: Εξω οι φασίστες από τα σχολεία

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣXOΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» κατα­δι­κά­ζει την επί­θε­ση της ναζι­στι­κής, εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής σε γονείς, δασκά­λους και εκλεγ­μέ­νους συν­δι­κα­λι­στές στο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Νέου Ικο­νί­ου Περά­μα­τος, μετά την ανα­κοί­νω­ση της από­φα­σης για λει­τουρ­γία του σχο­λεί­ου ως Δομή Υπο­δο­χής κι Εκπαί­δευ­σης Προ­σφύ­γων (ΔΥΕΠ).

Συγκε­κρι­μέ­να την Τρί­τη 17 Γενά­ρη 2017, ομά­δες Χρυ­σαυ­γι­τών, με επι­κε­φα­λής τον υπό­δι­κο ναζι­στή βου­λευ­τή  Γιάν­νη Λαγό, συνο­δεία μπρά­βων, συγκε­ντρώ­θη­καν από το πρωί έξω από το σχο­λείο, με σκο­πό να τρο­μο­κρα­τή­σουν γονείς και δασκά­λους. Απαί­τη­σαν να μπουν στο χώρο του σχο­λεί­ου κι όταν γονείς και δάσκα­λοι αντι­στά­θη­καν, τούς επι­τέ­θη­καν βίαια. Προ­πη­λά­κι­σαν μέλη της Διοί­κη­σης της Ένω­σης Γονέ­ων, του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης “Ν. Πλου­μπί­δης”, εκπαι­δευ­τι­κούς του σχο­λεί­ου και γονείς. 

Δεν τα κατά­φε­ραν όμως κι έμει­ναν έξω από το σχο­λείο προ­κει­μέ­νου να συνε­χί­σουν να χύνουν το δηλη­τή­ριο του ρατσι­σμού και της ξενο­φο­βί­ας, με ψευ­δείς και παρα­πλα­νη­τι­κές δια­δό­σεις γύρω από την υγεία των παι­διών των προσφύγων.

Οι φασι­στι­κές επι­θέ­σεις δεν πρέ­πει και δεν θα μεί­νουν αναπάντητες!

Καλού­με τους εκπαι­δευ­τι­κούς, τους γονείς και τους μαθη­τές να αγκα­λιά­σουν τα κατα­τρεγ­μέ­να, εξαι­τί­ας του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, προ­σφυ­γό­που­λα. Να απο­μο­νώ­σουν τις ρατσι­στι­κές, ξενο­φο­βι­κές κραυγές.

Για την ανερ­γία, τη φτώ­χεια, την εκμε­τάλ­λευ­ση, τη φορο­ε­πι­δρο­μή δεν ευθύ­νο­νται οι πρό­σφυ­γες και τα παι­διά τους. Ο πραγ­μα­τι­κός αντί­πα­λος είναι το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης, που μπρο­στά στο κέρ­δος ισο­πε­δώ­νει τα πάντα, γεν­νά φτώ­χεια, ανερ­γία, πολέ­μους και μαζι­κούς ξεριζωμούς.

Απαι­τού­με την πλή­ρη και ομα­λή έντα­ξή τους στο Δημό­σιο Σχο­λείο, χωρίς απο­κλει­σμούς και χωρίς την εμπλο­κή ΜΚΟ.  Με ευθύ­νη του κρά­τους πρέ­πει τώρα να παρ­θούν όλα τα ανα­γκαία μέτρα, για την υγεία των παι­διών, την εξα­σφά­λι­ση όλου απα­ραί­τη­του εκπαι­δευ­τι­κού και βοη­θη­τι­κού προσωπικού.

Να παρ­θούν όλα τα ανα­γκαία μέτρα ώστε τα προ­σφυ­γό­που­λα να ζήσουν σε ανθρώ­πι­νες συνθήκες.

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

 

O   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                         ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο