Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σπ. Χαχλβατζής: Η ιστορία είναι βαμμένη με το αίμα των λαών, με πρωτεργάτες τους κομμουνιστές

«Η ΕΕ εδώ και χρό­νια κάνει μια συστη­μα­τι­κή προ­σπά­θεια να ξανα­γρά­ψει την ιστο­ρία, όμως μια ιστο­ρία βαμ­μέ­νη με το αίμα των λαών με πρω­τερ­γά­τες τους κομ­μου­νι­στές δεν μπο­ρεί να γρα­φεί με το μελά­νι των πολυ­ε­θνι­κών και των ιμπε­ρια­λι­στών». Αυτό επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο Σπύ­ρος Χαλ­βα­τζής, στέ­λε­χος του ΚΚΕ μιλώ­ντας στο ραδιό­φω­νο «Αlpha Radio» Καβά­λας το μεση­μέ­ρι της Τετάρ­της 23 Αυγού­στου, σχο­λιά­ζο­ντας τη συζή­τη­ση για τις αντι­κομ­μου­νι­στι­κές φιέστες.

Πρό­σθε­σε ότι «η εξί­σω­ση του κομ­μου­νι­σμού με το φασι­σμό είναι κεντρι­κή επι­λο­γή της ΕΕ και το συνέ­δριο δεν είναι κεραυ­νός εν αιθρία. Τα αντι­κομ­μου­νι­στι­κά μέτρα που εντεί­νο­νται σε πολ­λές χώρες είναι μία συγκε­κρι­μέ­νη πρα­κτι­κή που ανα­πτύσ­σε­ται ταυ­τό­χρο­να με την προ­σπά­θεια αθώ­ω­σης του ναζι­σμού και του φασι­σμού. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι σε διά­φο­ρες χώρες δίνο­νται συντά­ξεις και τιμώ­νται οι συνερ­γά­τες των ναζί».

«Στη χώρα μας», συνέ­χι­σε, «όλα τα κόμ­μα­τα στην Ελλά­δα, χει­ρο­κρο­τούν την ΕΕ και υπο­στη­ρί­ζουν ότι η ΕΕ είναι η ένω­ση της ειρή­νης, της δημο­κρα­τί­ας, της ασφά­λειας και της αλλη­λεγ­γύ­ης. Αυτό όμως που γίνε­ται στην Εσθο­νία γίνε­ται με την πλή­ρη κάλυ­ψη της ΕΕ. Είναι υπο­κρι­τι­κή η στά­ση της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ για­τί πέρυ­σι συμ­με­τεί­χε σε ανά­λο­γη εκδή­λω­ση και με τη στά­ση της αθω­ώ­νει την ΕΕ που έχει κάνει σημαία της τον αντικομμουνισμό».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο