Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ προς το ΚΚ Ιταλίας για τους νεκρούς από την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα

Τα συλ­λυ­πη­τή­ρια προς το ΚΚ Ιτα­λί­ας για τους νεκρούς από την κατάρ­ρευ­ση γέφυ­ρας, μετα­φέ­ρει σε μήνυ­μά του το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανα­φέ­ρει συγκεκριμένα:

«Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Η κατάρ­ρευ­ση της γέφυ­ρας Μορά­ντι, στη Γένο­βα, με τους δεκά­δες νεκρούς και τραυ­μα­τί­ες συνι­στά μια ακό­μα τρα­γω­δία που χτύ­πη­σε τον ιτα­λι­κό λαό.

Δεν πρό­κει­ται για τυχαία εξέ­λι­ξη. Τα στοι­χεία μαρ­τυ­ρούν ότι απο­τε­λεί άμε­ση συνέ­πεια του ότι τόσο η κατα­σκευή, όσο και η συντή­ρη­ση των αυτο­κι­νη­τό­δρο­μων ακο­λου­θούν το κρι­τή­ριο του κέρ­δους των ομί­λων. Είναι ενδει­κτι­κό ότι το συγκε­κρι­μέ­νο κομ­μά­τι του αυτο­κι­νη­τό­δρο­μου, με την εν λόγω γέφυ­ρα, είναι από αυτά με τα πιο ακρι­βά διό­δια, με τα μεγα­λύ­τε­ρα κέρ­δη. Είναι μεγά­λες και δια­χρο­νι­κές οι ευθύ­νες των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων, που παρα­δί­δουν αυτο­κι­νη­τό­δρο­μους και κάθε είδους υπο­δο­μές στο μεγά­λο κεφά­λαιο, με απο­τέ­λε­σμα ο λαός να πλη­ρώ­νει ξανά και ξανά και πάνω από όλα, με ανθρώ­πι­νες ζωές.

Παρα­κα­λού­με μετα­βι­βά­στε στον ιτα­λι­κό λαό, στις οικο­γέ­νειες των θυμά­των, τα ειλι­κρι­νή μας συλ­λυ­πη­τή­ρια και την αλλη­λεγ­γύη του Κόμ­μα­τός μας».

Σα χάρ­τι­νος πύρ­γος κατέρ­ρευ­σε εξαι­τί­ας κακο­τε­χνιών οδο­γέ­φυ­ρα στη Γένο­βα – Δεκά­δες νεκροί (ΦΩΤΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο