Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταγή γιατρού μόνο για τους άνω των 65: Δωρεάν το αντιγριπικό εμβόλιο λέει τώρα το υπ. Υγείας μετά τις αντιδράσεις

Άλλα­ξε από­φα­ση για το αντι­γρι­πι­κό εμβό­λιο το υπουρ­γείο Υγεί­ας και από αρχές Νοέμ­βρη θα ξεκι­νή­σει να χορη­γεί­ται δωρε­άν. Ωστό­σο έως τότε απαι­τεί­ται συνταγογράφηση.

Απο­κλει­στι­κά με συντα­γή για­τρού θα χορη­γού­νται τα δύο νέα ακρι­βά αντι­γρι­πι­κά εμβό­λια που εντά­χθη­καν φέτος για πρώ­τη φορά στο Εθνι­κό Πρό­γραμ­μα Εμβο­λια­σμών και τα οποία προ­ο­ρί­ζο­νται μόνο για τους άνω των 65 ετών.

Η αλλα­γή πλεύ­σης του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας έγι­νε μετά τις αντι­δρά­σεις που προ­κλή­θη­καν διό­τι αρχι­κά ήταν υπο­χρε­ω­τι­κή η επί­δει­ξη ιατρι­κής συντα­γής για τη χορή­γη­ση του εμβο­λί­ου κατά της επο­χι­κής γρί­πης από τα φαρμακεία.

Βασι­κό κρι­τή­ριο για τον αντι­γρι­πι­κό εμβο­λια­σμό είναι το κόστος, όπως παρα­δέ­χε­ται ευθέ­ως το υπουρ­γείο Υγεί­ας. Στην ανα­κοί­νω­σή του ανα­φέ­ρει πως «ακο­λου­θού­με πάντα τις οδη­γί­ες των ειδι­κών επι­στη­μό­νων και κάνου­με αυτό που είναι σωστό για τον πολί­τη, τη δημό­σια υγεία και τα δημό­σια οικο­νο­μι­κά». Αφή­νει να εννοη­θεί ότι υπάρ­χει γκρί­νια και από επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, αφού το φάρ­μα­κο είναι εμπό­ρευ­μα και αφή­νει κέρ­δη, ανα­φέ­ρο­ντας πως «το υπουρ­γείο Υγεί­ας δεν επέ­τρε­ψε και δεν θα επι­τρέ­ψει να εκμε­ταλ­λευ­τεί κανείς τα αγα­θά που έχουν ανά­γκη οι πολί­τες για να προ­φυ­λά­ξουν την υγεία τους».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο