Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο της ΚΝΕ για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ.

Την κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση σε βάρος της Ηριάν­νας Β. Λ. καταγ­γέλ­λει με σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου του Κεντρι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΚΝΕ.

Το σχό­λιο αναφέρει:

«Καταγ­γέλ­λου­με την απα­ρά­δε­κτη, βαριά κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση σε βάρος της Ηριάν­νας Β. Λ., υπο­ψή­φιας διδά­κτο­ρος της Φιλο­σο­φι­κής Σχο­λής του ΕΚΠΑ, με μια άδι­κη κατη­γο­ρία, χωρίς απο­δει­κτι­κά στοιχεία.

Η οργά­νω­ση της πάλης για ζωή με σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα, μέσα από ένα δυνα­τό εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα, είναι η μόνη απά­ντη­ση στην πολι­τι­κή που τσα­κί­ζει τη νεο­λαία και που πάει χέρι — χέρι με ένα πλέγ­μα νόμων και μηχα­νι­σμών καταστολής».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η περι­πέ­τεια της Ηριάν­νας Β. Λ. είχε αρχί­σει το 2011 όταν είχε προ­σα­χθεί στη ΓΑΔΑ, μετά από εισβο­λή των ΕΚΑΜ σε σπί­τι υπό­πτου για συμ­με­το­χή στην οργά­νω­ση «Συνω­μο­σία Πυρή­νων της Φωτιάς» (ΣΠΦ), στο οποίο είχε περά­σει τη νύχτα. Δύο χρό­νια αργό­τε­ρα (2013) συνε­λή­φθη και κατη­γο­ρή­θη­κε ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλο­κα­το­χή με βάση ένα μερι­κό δείγ­μα DNA σε γεμι­στή­ρα εκτός όπλου.

Πριν λίγες μέρες το δικα­στή­ριο, παρά την έλλει­ψη αδιά­σει­στων απο­δει­κτι­κών στοι­χεί­ων, την έκρι­νε ένο­χη και την κατα­δί­κα­σε σε 13 χρό­νια φυλάκισης».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο