Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα από το Λαύριο

Σε ανα­κοί­νω­ση για τις εξαγ­γε­λί­ες του Αλ. Τσί­πρα από το Λαύ­ριο το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η επό­με­νη μέρα της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, μοιά­ζει να είναι η προη­γού­με­νη μιας νέας καταστροφής.

Ο κ. Τσί­πρας, από το Λαύ­ριο, που πριν μερι­κούς μήνες διορ­γά­νω­νε το ανα­πτυ­ξια­κό συνέ­δριο της Ανα­το­λι­κής Αττι­κής, πάλι δεν είπε κου­βέ­ντα για μέτρα αντι­πυ­ρι­κής, αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας κι ενώ έχει προη­γη­θεί η κατα­στρο­φι­κή πυρ­κα­γιά, που άφη­σε πίσω τις δεκά­δες ανθρώ­πι­νες απώ­λειες, κατε­στραμ­μέ­νες περιου­σί­ες και δασι­κές εκτάσεις.

Η κυβέρ­νη­σή ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ δεν μπο­ρεί να εγγυ­η­θεί την προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής και του περι­βάλ­λο­ντος, για­τί μαζί με τις κυβερ­νή­σεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι μέρος του προ­βλή­μα­τος. Για­τί συνει­δη­τά συνέ­χι­σε την υπο­βάθ­μι­ση της δασο­προ­στα­σί­ας και πυρό­σβε­σης στο βωμό των πλε­ο­να­σμά­των. Για­τί ενί­σχυ­σε την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της γης στο βωμό των επεν­δύ­σε­ων του κεφα­λαί­ου. Για­τί κι αυτή προ­χώ­ρη­σε σε τακτο­ποί­η­ση αυθαι­ρέ­των, ενώ την ίδια στιγ­μή άφη­σε τον κόσμο απροστάτευτο.

Απο­τε­λούν πρό­κλη­ση οι εξαγ­γε­λί­ες Τσί­πρα, όχι μόνο για­τί δεν ανέ­λα­βε καμία δέσμευ­ση απο­κα­τά­στα­σης της λαϊ­κής στέ­γης στις πυρό­πλη­κτες περιο­χές, απο­ζη­μί­ω­σης των κατοί­κων στο 100% των κατα­στρο­φών, αλλά και για­τί δεν δίνουν απά­ντη­ση στη γύμνια του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού για την αντι­με­τώ­πι­ση ίδιων φαι­νο­μέ­νων, αλλά και προ­βλη­μά­των από πλημ­μύ­ρες, πιθα­νές επι­πτώ­σεις στην υγεία των κατοί­κων, στή­ρι­ξη των δομών υγεί­ας της περιοχής.

Στή­νει επι­κοι­νω­νια­κά κόλ­πα με τις μάντρες αυθαι­ρέ­των, τη στιγ­μή που προ­χω­ρά στην παρα­χώ­ρη­ση των δασών, των ακτών, των αιγια­λών στα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Μάλι­στα, με το νέο νόμο για το δομη­μέ­νο περι­βάλ­λον προ­χω­ρά στην ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της αδειο­δό­τη­σης και των ελέγ­χων των κτι­ρί­ων, εξαι­ρώ­ντας, όμως, από αυτές τις δια­δι­κα­σί­ες τα έργα που αφο­ρούν τις στρα­τη­γι­κές επενδύσεις.

Η απο­στρο­φή του κ. Τσί­πρα, ότι τέτοιες κατα­στρο­φές είναι μπρο­στά μας, σε συν­δυα­σμό με τις εξαγ­γε­λί­ες του, μόνο ανα­τρι­χί­λα προ­κα­λεί. Ο λαός μας δεν πρέ­πει να δεί­ξει καμιά εμπι­στο­σύ­νη σε όλους αυτούς που τον ματώ­νουν καθη­με­ρι­νά. Να οργα­νώ­σει την πάλη του, όχι μόνο για μέτρα ουσια­στι­κής απο­κα­τά­στα­σης των πλη­γέ­ντων, αλλά και για μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής του.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο