Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σύνταγμα — Συναυλία: «Στηρίζουμε το ΚΕΘΕΑ, όχι στην εξάρτησή του»

Συναυ­λία υπο­στή­ρι­ξης του ΚΕΘΕΑ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από­ψε στην Πλα­τεία Συντάγ­μα­τος από τον Σύλ­λο­γο Εργα­ζο­μέ­νων του ΚΕΘΕΑ με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Στη­ρί­ζου­με το ΚΕΘΕΑ, όχι στην εξάρ­τη­σή του».

Μέλη των θερα­πευ­τι­κών κοι­νο­τή­των, συγ­γε­νείς, φίλοι, εργα­ζό­με­νοι του ΚΕΘΕΑ και αλλη­λέγ­γυοι, συγκε­ντρώ­θη­καν από­ψε ζητώ­ντας την άμε­ση ανά­κλη­ση της πρά­ξης νομο­θε­τι­κού περιε­χο­μέ­νου, με την οποία κατα­λύ­ε­ται, όπως λένε, το αυτο­διοί­κη­το του ΚΕΘΕΑ.

«Είναι μία συναυ­λία υπο­στή­ρι­ξης από καλ­λι­τέ­χνες που θέλουν να στη­ρί­ξουν το αυτο­διοί­κη­το του ΚΕΘΕΑ και να αντι­στα­θούν στην πρά­ξη νομο­θε­τι­κού περιε­χο­μέ­νου που καταρ­γεί το αυτο­διοί­κη­το. Είμα­στε εδώ για­τί ανη­συ­χού­με για την απε­ξάρ­τη­ση στη χώρα, για την πορεία ενός οργα­νι­σμού που επί 37 χρό­νια έχει φτιά­ξει ένα πολύ μεγά­λο δίκτυο και ανη­συ­χού­με ότι θα μπλέ­ξει σε πολι­τι­κά παι­χνί­δια ανά­λο­γα με το πότε θα αλλά­ζει ο υπουρ­γός. Ανη­συ­χού­με για τους εξυ­πη­ρε­τού­με­νους που έχου­με, ανη­συ­χού­με για­τί είμα­στε αντί­θε­τοι στη λογι­κή του να έχου­με μια υγεία ανά­λο­γα με το πόσο φτά­νουν τα λεφτά», επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο πρό­ε­δρος του συλ­λό­γου εργα­ζο­μέ­νων στο ΚΕΘΕΑ, Δημή­τρης Κολοκάθης.

Παράλ­λη­λα, σημεί­ω­σε: «Έχου­με σκο­πό να μην το αφή­σου­με. Θα συνε­χί­σου­με. Έχει ήδη φτια­χτεί από την γενι­κή συνέ­λευ­ση του οργα­νι­σμού, που δεν έχει καταρ­γη­θεί και είναι το ανώ­τα­το όργα­νο, μια επι­τρο­πή για την υπε­ρά­σπι­ση των αρχών και του έργου του ΚΕΘΕΑ και θα προ­ω­θή­σει, οτι­δή­πο­τε κι αν συμ­βεί, το ζήτη­μα περί αυτο­διοί­κη­σης του ΚΕΘΕΑ και περί ανά­πτυ­ξης, με άλλον τρό­πο, της υγεί­ας και της δημό­σιας υγεί­ας στη χώρα».

Κατα­λή­γο­ντας, ο κ. Κολο­κά­θης τόνι­σε ότι «θα πρέ­πει ο υπουρ­γός να αφή­σει κατά μέρους την πρά­ξη νομο­θε­τι­κού περιε­χο­μέ­νου και να συν­δια­λε­χθεί σε έναν δημό­σιο διά­λο­γο με τους φορείς».

Για τον αντι­πρό­ε­δρο του συλ­λό­γου εργα­ζο­μέ­νων του ΚΕΘΕΑ, Βασί­λη Γρε­τσί­στα, η απο­ψι­νή συναυ­λία απο­τέ­λε­σε ένα μήνυ­μα προς τον κόσμο, ώστε να δει «τι είναι το ΚΕΘΕΑ και οι άνθρω­ποί του, καθώς επί­σης και να κατα­νο­ή­σει την αγω­νία που έχου­με για το τι θα γίνει πραγματικά». ] 

«Εκτός του ότι αγω­νι­ζό­μα­στε, συνε­χί­ζου­με να δου­λεύ­ου­με και να παρέ­χου­με υπη­ρε­σί­ες με τον τρό­πο που ξέρου­με. Όλος ο κόσμος του ΚΕΘΕΑ έχει βοη­θή­σει πολύ, οι εργα­ζό­με­νοι, οι σύλ­λο­γοι οικο­γέ­νειας και κυρί­ως οι επα­νε­ντά­ξεις. Χωρίς αυτούς δεν θα γινό­ταν η σημε­ρι­νή κινη­το­ποί­η­ση», ανέ­φε­ρε ο κ. Γρετσίστας.

«Στην φυλα­κή της ψυχής μου ήμουν μόνος, ενώ τώρα είμαι με ανθρώ­πους γύρω μου, είμαι με οικο­γέ­νεια», είπε ο Δημή­τρης, μέλος των θερα­πευ­τι­κών κοι­νο­τή­των του ΚΕΘΕΑ.

Στην συναυ­λία συμ­με­τεί­χαν αφι­λο­κερ­δώς οι καλ­λι­τέ­χνες, Alex K. & Stef (The Last Drive), Φοί­βος Δελη­βο­ριάς, Στά­θης Δρο­γώ­σης, Δημή­τρης Μητσο­τά­κης (Ενδε­λέ­χεια), Θοδω­ρής Μαυ­ρο­γιώρ­γης, Γιώ­τα Νέγκα, Panx Romana II, Πανα­γιώ­της Σκου­λάς, Χορ­δές (ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ), Ομά­δες Πολι­τι­στι­κού Στε­κιού (ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ), Ομά­δα Κρου­στών ΕΜΠ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο