Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τέσσερα Πιάνα για τέσσερις Πιανίστες σε μία συναυλία στην ΕΛΣ (ΔΩΡΕΑΝ)

Η συναυ­λία με τέσ­σε­ρα πιά­να για τέσ­σε­ρις πια­νί­στες, που έχει ενθου­σιά­σει κοι­νό και κρι­τι­κούς στην Ευρώ­πη, έρχε­ται στις 5 Φεβρουα­ρί­ου στην Εθνι­κή Λυρι­κή Σκηνή.

Οι διε­θνούς φήμης πια­νί­στες Γιάν­νης Βακα­ρέ­λης, Κυπρια­νός Κατσα­ρής, Γιώρ­γος Λαζα­ρί­δης και Αχιλ­λέ­ας Γουά­στωρ, δίνουν άλλη πνοή σε γνω­στά έργα τού κλασ­σι­κού ρεπερ­το­ρί­ου. Αυτό το ιδιαί­τε­ρο πρό­γραμ­μά τους συν­δυά­ζει έργα γραμ­μέ­να για παρα­πά­νω από ένα πιά­νο, με ορχη­στρι­κά έργα που έχουν μετα­γρα­φεί για τέσ­σε­ρα πιά­να, προ­σκα­λώ­ντας μας να τα ανα­κα­λύ­ψου­με εκ νέου, όσο οικεία και αν μας είναι.

«Οι τέσ­σε­ρις πια­νί­στες με την εκπλη­κτι­κά χρω­μα­τι­σμέ­νη και ενθου­σιώ­δη ερμη­νεία τους κατα­φέρ­νουν ένα μικρό θαύ­μα, να ξεχά­σου­με την ορχή­στρα σε ένα έργο που είναι κατ’ εξο­χήν ορχη­στρι­κό» σημειώ­νει o κρι­τι­κός του γαλ­λι­κού περιο­δι­κού Diapason για τη συναυ­λία τους στο Παρίσι.

Στη συναυ­λία θα ερμη­νεύ­σουν, μετα­ξύ άλλων, έργα των Βάγκνερ, Λιστ, Ντβό­ρακ, Μπι­ζέ, Ραβέλ, Βιβάλ­ντι και Θεοδωράκη.

H είσο­δος στην εκδή­λω­ση είναι ελεύ­θε­ρη και γίνε­ται μέσω ηλε­κτρο­νι­κής προ­εγ­γρα­φής στο snfcc.org από 30/1.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο