Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκε προσπάθεια αναταραχής στην Κούβα υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ

Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Η τρο­μο­κρα­τία ενά­ντια στην Κού­βα οργα­νώ­νε­ται από τις ΗΠΑ.

Η ακρο­δε­ξιά των Κου­βα­νών φυγά­δων στο Μαϊ­ά­μι έχει εντεί­νει τις προ­σπά­θειές της να χτυ­πή­σει την Κου­βα­νέ­ζι­κη Επα­νά­στα­ση ιδιαί­τε­ρα τα τέσ­σε­ρα τελευ­ταία χρό­νια της Προ­ε­δρί­ας Τραμπ.

Τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες εκδη­λώ­θη­κε προ­σπά­θεια ανα­τα­ρα­χής στην Κού­βα κάτω από την καθο­δή­γη­ση και ενθάρ­ρυν­ση της πρε­σβεί­ας των ΗΠΑ στην Κού­βα. Παράλ­λη­λα στα κοι­νω­νι­κά μέσα υπάρ­χει κάλε­σμα των φυγά­δων προς τους Κου­βα­νούς για βία, χάος και εξέγερση. 

Η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ και οι υπη­ρε­σί­ες ασφα­λεί­ας είναι πλή­ρως ενη­με­ρω­μέ­νες για τα καλέ­σμα­τα για τρο­μο­κρα­τία που εκπέ­μπο­νται από τις ΗΠΑ.

Κυκλο­φο­ρούν δημό­σια καλέ­σμα­τα για διε­νέρ­γεια τρο­μο­κρα­τι­κών ενερ­γειών ενά­ντια σε δημό­σια περιου­σία και κτήρια. 

Κυρί­ως είναι μηνύ­μα­τα που έρχο­νται από την Florida και θυμί­ζουν την επο­χή που ο τρο­μο­κρά­της Luis Posada Carriles στρα­το­λο­γού­σε μισθο­φό­ρους στην Κεντρι­κή Αμε­ρι­κή με χρή­μα­τα της Αμε­ρι­κα­νο-κου­βα­νέ­ζι­κης Μαφί­ας στο Μαϊ­ά­μι. Η απο­στο­λή τους ένα­ντι αμοι­βής ήταν να βάλουν βόμ­βες σε του­ρι­στι­κές περιο­χές της Κούβας. 

Σημε­ρι­νό παρά­δειγ­μα είναι οι πρό­σφα­τες υπο­σχό­με­νες αμοι­βές: 1000 δολά­ρια για πυρ­πό­λη­ση αστυ­νο­μι­κού οχή­μα­τος, 2000 για αστυ­νο­μι­κό λεω­φο­ρείο, 5000 για εμπρη­σμό ανταλ­λα­κτη­ρί­ου ξένου συναλ­λάγ­μα­τος. Στεί­λε απο­δει­κτι­κό βίντεο στην….διεύθυνση20201201 223255

Επί­σης 

-Αντι­κομ­μου­νι­στές πατριώ­τες στην εξο­ρία. Ήρθε η στιγ­μή να χρη­μα­το­δο­τή­σου­με τον μυστι­κό μας αγώ­να στην Κούβα

20201201 223222

Σκορ­πί­ζουν δηλη­τή­ριο, τρο­μο­κρα­τία, ίντρι­γκα και μίσος μέσω των κοι­νω­νι­κών δικτύ­ων σαν μια έκφρα­ση της απο­τυ­χη­μέ­νης προ­σπά­θειας για αντε­πα­νά­στα­ση γεμά­τη θέλη­ση για εκδίκηση. 

Η απά­ντη­σή μας είναι η δύνα­μη της λαϊ­κής ενό­τη­τας. (Στην φωτο­γρα­φία βλέ­που­με συγκέ­ντρω­ση στή­ρι­ξης της Επανάστασης)

Στον σχε­δια­σμό όλων των ενερ­γειών εμπλέ­κε­ται και ο Αμε­ρι­κά­νος διπλω­μά­της και επι­κε­φα­λής της πρε­σβεί­ας στην Αβά­να Timothy Zúñiga-Brown που υπο­στη­ρί­ζει μια ομά­δα που διορ­γά­νω­σε απερ­γία πείνας. 

Ο πρέ­σβης επι­σκέ­φθη­κε πολ­λές φορές την ομά­δα και παρα­βί­α­σε τις οδη­γί­ες που ισχύ­ουν την επο­χή της πανδημίας. 

Είναι σοβα­ρή παρά­βα­ση των καθη­κό­ντων του σαν διπλω­μά­της. Έχει κλη­θεί στο υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της Κού­βας για να του δοθεί δια­μαρ­τυ­ρία για παρα­βί­α­ση των όρων της σύμ­βα­σης της Βιέν­νης για το διπλω­μα­τι­κό δίκαιο. 

Πηγή Cubadebate 

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο