Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας θα είναι παρόν στις Ευρωεκλογές χάρη στην διεθνιστική βοήθεια του ΚΚΕ

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ιτα­λί­ας  κατέ­θε­σε σήμε­ρα το πρωί την υπο­ψη­φιό­τη­τα συμ­με­το­χής στις Ευρω­ε­κλο­γές του 2019. Θα πάρει μέρος σε όλες τις περι­φέ­ρειες χωρίς να χρειά­ζε­ται να συλ­λέ­ξει υπο­γρα­φές σαν μέλος της Ευρω­παϊ­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Πρω­το­βου­λί­ας η οποία εκπρο­σω­πεί­ται στο Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο από τους δύο βου­λευ­τές του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έδω­σε κάλυ­ψη στην υπο­ψη­φιό­τη­τα του ΙΚΚ.

Το ΙΚΚ ευχα­ρι­στεί για την βοή­θεια που έδω­σαν οι Έλλη­νες σύντρο­φοι, όπως αναφέρει. 

Με την βοή­θεια του ΚΚΕ απαλ­λάσ­σο­νται από την υπο­χρέ­ω­ση συλ­λο­γής υπο­γρα­φών. Ο εκλο­γι­κός νόμος της Ιτα­λί­ας απαι­τεί απο τα κόμ­μα­τα εκτός Βου­λής την κατά­θε­ση εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων υπο­γρα­φών προ­κει­μέ­νου να πάρουν μέρος στις εκλο­γές. Το ίδιο πρό­βλη­μα παρου­σιά­στη­κε στις τελευ­ταί­ες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές όπου σε αρκε­τές περιο­χές δεν έγι­ναν δεκτές οι υπο­γρα­φές που είχε συλ­λέ­ξει το ΙΚΚ. 

Με την κίνη­ση αλλη­λεγ­γύ­ης του ΚΚΕ οι κομ­μου­νι­στές της Ιτα­λί­ας μπο­ρούν απρό­σκο­πτα να πάρουν μέρος στις εκλογές.

“Η χει­ρο­νο­μία του ΚΚΕ είναι η από­δει­ξη του αλη­θι­νού διε­θνι­σμού, η από­δει­ξη της δύνα­μης και της στα­θε­ρό­τη­τας των διε­θνών δεσμών που έχει δημιουρ­γή­σει το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα τα τελευ­ταία χρό­νια με τα δικά του αδελ­φά κόμματα”.

“Η συμ­με­το­χή στις ευρω­παϊ­κές εκλο­γές δεν μετα­βάλ­λει τη γνώ­μη μας για την αμε­τά­βλη­τη φύση της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και των θεσμι­κών της οργά­νων. Θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σου­με αυτές τις εβδο­μά­δες της εκλο­γι­κής εκστρα­τεί­ας για να καταγ­γεί­λου­με την πραγ­μα­τι­κή φύση της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, χωρίς υπο­κρι­σία και οπορ­του­νι­σμό οποιου­δή­πο­τε είδους. Η Ευρώ­πη των εργα­ζο­μέ­νων και των λαών που θέλου­με να επι­τύ­χου­με μπο­ρεί να οικο­δο­μη­θεί  μόνο εκτός της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης” τονί­ζει το ΙΚΚ. 

Την είδη­ση χαι­ρε­τί­ζει το ΚΚ Σου­η­δί­ας που ανα­φέ­ρε­ται στην διε­θνι­στι­κή βοή­θεια του ΚΚΕ προς το αδελ­φό κόμ­μα Ιτα­λί­ας και εύχε­ται καλή επι­τυ­χία και καλή αντά­μω­ση στο Ευρωκοινοβούλιο. 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο