Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψύλλος στον κόρφο του…

Ο όγκος της βρο­χής από την τρο­πι­κή καται­γί­δα Χάρ­βεϊ συν­δέ­ε­ται πιθα­νόν με την κλι­μα­τι­κή αλλα­γή, η οποία συν­δυά­ζε­ται με την άνο­δο της θερ­μο­κρα­σί­ας στον πλα­νή­τη που αυξά­νει την ποσό­τη­τα της υγρα­σί­ας στην ατμό­σφαι­ρα, λέει η μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία των ΗΠΑ.

Το άκου­σε άρα­γε ο Ντό­ναλντ Τραμπ ή… ψύλ­λος στον κόρ­φο του; Δεν πάει πολύς και­ρός που ο ένοι­κος του Λευ­κού Οίκου ανα­κοί­νω­σε την από­συρ­ση της χώρας του από τη συμ­φω­νία του Παρι­σιού, προ­κα­λώ­ντας διε­θνή κατακραυγή.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μόλις πρό­σφα­τα μεί­ω­σε τους περι­βαλ­λο­ντι­κούς κανο­νι­σμούς σε κυβερ­νη­τι­κά χρη­μα­το­δο­τού­με­να κατα­σκευα­στι­κά προ­γράμ­μα­τα σε περιο­χές ευά­λω­τες στις πλημ­μύ­ρες, για να δαπα­νή­σει ένα τρι­σε­κα­τομ­μύ­ριο δολά­ρια για την επι­σκευή παλαιών υποδομών.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Τραμπ θα πάει και στο Τέξας για να δει τις περιο­χές που έχουν πλη­γεί. Θα συνο­μι­λή­σει άρα­γε και με τους πλη­γέ­ντες ή οι θεοί δεν συνα­να­στρέ­φο­νται με τους κοι­νούς θνη­τούς; Και τι θα τους πει; Με τις πολι­τι­κές μου σας κατα­δι­κά­ζω στα φαι­νό­με­να Χάρ­βεΐ, Κατρί­να κλπ;

Μ.Φρ. / dialogos.com.cy

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο