Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Women of Africa

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ατομική έκθεση φωτογραφίας
του Ayo Akinwande 

Markos6Women of Africa

Έναρξη έκθεσης:
 Τετάρτη 17 Ιουνίου, 20:00

Blank Wall Gallery
Υακίνθου 12 Κυψέλη τηλ. 694.3868.124  www.blankwallgallery.com

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος

 Διάρκεια έκθεσης:

17 Ιουνίου έως 23 Ιουνίου 2015

Ο Ayo Akinwande είναι ένας Νιγηριανός φωτογράφος που παρουσιάζει τη δουλειά του για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Σε αυτή του τη δουλειά ο Ayo παρουσιάζει τις γυναίκες της Αφρικής φωτογραφημένες από μία διαφορετική οπτική γωνία. Προσπαθεί να σπάσει τα κλισέ και τη γενική αντίληψη που επικρατεί στο δυτικό κόσμο για την Αφρική αλλά και τις γυναίκες ειδικότερα, φωτογραφίζοντας γυναίκες διαφόρων ηλικιών με ένα διαφορετικό ύφος. Με τη βοήθεια του μακιγιάς αλλά και σύγχρονων αξεσουάρ, μεταφορφώνει τις καθημερινές γυναίκες σε πιο λαμπερές φιγούρες.

Markos2

Αποτυπώνει τη χαρά και την ευτυχία αυτών των γυναικών αλλά και την αξιοπρέπεια που εκπέμπουν μέσα στο χώρο τους, εξορκίζοντας έτσι την εικόνα της φτώχειας και της δυστυχίας που κυριαρχούν στην αντίληψή μας. Σε αυτές τις φωτογραφίες αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος που το μοντέρνο και το σύγχρονο συνδιάζονται και συνυπάρχουν με το παραδοσιακό μιάς και οι γυναίκες αυτές έχουν φωτογραφηθεί μέσα στην καθημερινότητά τους. Ο Ayo Akinwande καταφέρνει να ενώσει δύο κόσμους μέσα από αυτή τη δουλειά του και να δείξει ότι μπορεί να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη του μοντέρνου και του παραδοσιακού ακόμα και σε μέρη που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες:

Blank Wall Gallery τηλ. 694.3868.124

www.blankwallgallery.com

Markos5

 

Markos4

 

Markos3