Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια συνεχίζονται από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Φεστι­βάλ Ται­νιών Μικρού Μήκους Δρά­μας συνε­χί­ζει τα επι­τυ­χη­μέ­να “Αίθρια Λογο­τε­χνι­κά Μεση­μέ­ρια” στον υπαί­θριο χώρο των γρα­φεί­ων του, δίπλα στο κατα­πρά­σι­νο πάρ­κο και τη λίμνη της Αγί­ας Βαρ­βά­ρας, παρου­σιά­ζο­ντας νέα βιβλία σημα­ντι­κών Ελλή­νων συγ­γρα­φέ­ων σε παρου­σί­α­ση και επι­μέ­λεια του συγ­γρα­φέα-δημο­σιο­γρά­φου Παύ­λου Μεθενίτη.

Το φεστι­βάλ θα διε­ξα­χθεί 19–24 Σεπτεμβρίου.

Φετι­νοί καλε­σμέ­νοι (με αλφα­βη­τι­κή σει­ρά): Σωτή­ρης Δημη­τρί­ου , Βασί­λης Κατσι­κο­νού­ρης, Ηλί­ας Μαγκλί­νης, Κων­στα­ντί­νος Τζαμιώτης.

Επί­σης: ο Παύ­λος Μεθε­νί­της θα συστή­σει στο κοι­νό τον Γιάν­νη Μπα­σκό­ζο και το δια­δι­κτυα­κό περιο­δι­κό του www.oanagnostis.gr, ενώ ο πρό­ε­δρος της Ένω­σης Σενα­ριο­γρά­φων Ελλά­δας, Αλέ­ξαν­δρος Κακα­βάς θα μιλή­σει για την εκδο­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα της ΕΣΕ.

Στο πλαί­σιο της παρου­σί­α­σης του “Ανα­γνώ­στη” θα γίνει ιδιαί­τε­ρη μνεία στους Δρα­μι­νούς ποι­η­τές Κυριά­κο Συφιλ­τζό­γλου (βρα­βείο ποί­η­σης 2016 του “Ανα­γνώ­στη”) και Δημή­τρη Πέτρου.

Η έναρ­ξη θα γίνει την Τρί­τη με την παρου­σί­α­ση της μελέ­της “Δημή­τρης Δημη­τριά­δης: το θέα­τρο του ανθρω­πι­σμού” της Δρα­μι­νής πανε­πι­στη­μια­κού Καλ­λιό­πης Εξάρχου.

Πρόγραμμα:

Ημέ­ρες παρου­σί­α­σης: Τρί­τη (20/9)-Παρασκευή (23/9). Ώρα έναρ­ξης: 13.30.

Παρου­σί­α­ση: Παύ­λος Μεθε­νί­της (συγ­γρα­φέ­ας, δημοσιογράφος)

Ώρα: 13.30

ΤΡΙΤΗ 20/9

“Δημή­τρης Δημη­τριά­δης: Το θέα­τρο του ανθρω­πι­σμού”, Καλ­λιό­πη Εξάρ­χου (εκδό­σεις Σοκό­λη, 2016)

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9

* Παρου­σί­α­ση του Γιάν­νη Ν. Μπα­σκό­ζου και του «Ανα­γνώ­στη», του δια­δι­κτυα­κού περιο­δι­κού για το βιβλίο και τις τέχνες (www.oanagnostis.gr). Ιδιαί­τε­ρη μνεία στους Δρα­μι­νούς ποι­η­τές Κυριά­κο Συφιλ­τζό­γλου (βρα­βείο ποί­η­σης 2016 του «Ανα­γνώ­στη») και Δημή­τρη Πέτρου.

* Η εκδο­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα της Ένω­σης Σενα­ριο­γρά­φων Ελλά­δας.  Ομι­λη­τής: Αλέ­ξαν­δρος Κακα­βάς, πρό­ε­δρος ΕΣΕ.

ΠΕΜΠΤΗ 22/9

* «Πρω­ι­νή Γαλή­νη» (Μυθι­στό­ρη­μα) –Ηλί­ας Μαγκλί­νης (Μεταίχ­μιο, 2015). Βρα­βείο Μυθι­στο­ρή­μα­τος του «Ανα­γνώ­στη», 2016

* «Το Πέρα­σμα» (Μυθι­στό­ρη­μα) ‑Κων­στα­ντί­νος Τζα­μιώ­της (Μεταίχ­μιο, 2016)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9

* «H Ρωγ­μή των 7.45 μ.μ. και άλλες ιστο­ρί­ες» (Διη­γή­μα­τα) –Βασί­λης Κατσι­κο­νού­ρης (Καστα­νιώ­της, 2016)

* «Τα όνει­ρά μου δέλουν» (Διη­γή­μα­τα) –Σωτή­ρης Δημη­τρί­ου (Πατά­κης, 2015)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο