Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Από διευθυντής του «Ριζοσπάστη» στη σκύλευση νεκρών ηρώων

Σχολιάζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός με ανάρτησή του στο facebook –που αναδημοσιεύτηκε στα ΣΥΡΙΖΑίικα Μέσα Ενημέρωσηςαπάντησε στο πρωτοσέλιδο-αφίσα του «Ριζοσπάστη» της 19-20 Γενάρη 2019 για τη συμφωνία των Πρεσπών.

afisa kke3

Αφού λοιπόν έκοψε απ’ την αφίσα το «ΝΑΙ στη φιλία-αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών» ο Θανάσης Καρτερός κατέληξε, όπως διαβάζετε, στο βολικό γι’ αυτόν και την κυβέρνηση Τσίπρα συμπέρασμα: «Άρα, το ΚΚΕ είναι κατά του εθνικισμού. Οι εθνικιστές είναι κατά της συμφωνίας. Το ΚΚΕ όμως είναι επίσης κατά της συμφωνίας. Χέρι-χέρι με τους εθνικιστές».

Συμπέρασμα, δηλαδή, σαν τη διακωμώδηση, απ’ τους μαθητές του γυμνασίου της μεταβατικής ιδιότητας των μαθηματικών (α=β, β=γ, άρα α=γ) που λένε: Ο αστυνομικός είναι όργανο. Όργανο είναι το μπουζούκι. Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

Βέβαια ο Θ. Καρτερός έχει την υποχρέωση να ενδύσει με «αριστερό» πρόσημο τη μετατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα σε όργανο του ΝΑΤΟ και σε μεντεσέ των ΗΠΑ. Γι’ αυτό και το «ουδέν σχόλιο» για το σύνθημα: « ΟΧΙ στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Και γι’ αυτό, από διευθυντής του Ριζοσπάστη, καταλήγει ακόμα και στην αδίστακτη σκύλευση νεκρών ηρώων με τη «μελαγχολική υπενθύμιση» για την εκτέλεση της Ειρήνης Γκίνη (ή Μίρκα Γκίνοβα), της κομμουνίστριας «Σλαβομακεδόνισσας» δασκάλας στις 26/7/1946.

ΥΓ: Η φωτογραφία που χρησιμοποίησε ο Θ. Καρτερός είναι σύνθεσή του atexnos  (Απόσπασμα από το Ριζοσπάστη πάνω, δεξιά κάτω η Μίρκα Γκίνοβα και αριστερά το έργο του Γ. Φαρσακίδη «Τα άσπρα λουλούδια) και χρησιμοποιήθηκε στο αφιέρωμά μας για την Ειρήνη Γκίνη.

«Σας συγχαίρω για την κόρη που γεννήσατε»