Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση αστυνομικών σε βάρος της εφημερεύουσας ιατρού

Την «τρα­μπού­κι­κη, αυταρ­χι­κή συμπε­ρι­φο­ρά αστυ­νο­μι­κών φρου­ρών και ανδρών της ομά­δας ΔΙΑΣ ενά­ντια στη συνά­δελ­φο ψυχί­α­τρο και πρό­ε­δρο της Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας, Αφρο­δί­της Ρέτζιου» καταγ­γέλ­λει η ΟΕΝΓΕ.

Σημειώ­νει ότι «το Σάβ­βα­το 17 Αυγού­στου η εφη­με­ρεύ­ου­σα για­τρός ζήτη­σε από αστυ­νο­μι­κό φρου­ρό κρα­τού­με­νου ασθε­νούς να μην οπλο­φο­ρεί μέσα στην ψυχια­τρι­κή κλι­νι­κή του Θριά­σιου Νοσο­κο­μεί­ου στην οποία νοση­λεύ­ο­νται 34 ασθε­νείς, για­τί αυτό εγκυ­μο­νεί κιν­δύ­νους για την ασφά­λεια των ασθε­νών. Όπως η σχε­τι­κή νομο­θε­σία (ΠΔ 215/2006 — ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006) προ­βλέ­πει, οι αστυ­νο­μι­κοί φρου­ροί κρα­του­μέ­νων ασθε­νών πρέ­πει να εισέρ­χο­νται άοπλοι σε ειδι­κές μονά­δες (όπως αυτο­νό­η­τα είναι οι ψυχια­τρι­κές πτέ­ρυ­γες). Είναι άλλω­στε νωπό το περι­στα­τι­κό που συνέ­βη στη γενι­κή εφη­με­ρία του νοσο­κο­μεί­ου του Ρίου, όταν 28χρονος ασθε­νής άρπα­ξε το όπλο από τον αστυ­νο­μι­κό που τον συνό­δευε και αυτοκτόνησε.

Σε μία προ­σπά­θεια επί­δει­ξη πυγ­μής και εκφο­βι­σμού ο αστυ­νο­μι­κός της είπε: “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”, “δώσε μου τα στοι­χεία σου”.

Όταν εκεί­νη αρνή­θη­κε, κάλε­σε ενι­σχύ­σεις από την ομά­δα ΔΙΑΣ και σε χρό­νο dt εισέ­βα­λαν στην Ψυχια­τρι­κή Κλι­νι­κή πέντε ένστο­λοι, ένο­πλοι της ομά­δας ΔΙΑΣ, περι­κύ­κλω­σαν κυριο­λε­κτι­κά τη συνά­δελ­φο, την απεί­λη­σαν ότι θα τη συλ­λά­βουν και θα την οδη­γή­σουν στο αυτό­φω­ρο (την ώρα της εφη­με­ρί­ας της) για “απεί­θεια κατά της αρχής” αφού δεν έδω­σε τα στοι­χεία της στον αστυ­νο­μι­κό φρου­ρό. Κάποιοι μάλι­στα κραύ­γα­ζαν “περά­στε της χει­ρο­πέ­δες τώρα”!

Μετά την επι­μο­νή της συνα­δέλ­φου και την παρέμ­βα­ση της διοί­κη­σης του “Θριά­σιου” Νοσο­κο­μεί­ου, η ομά­δα των αστυ­νο­μι­κών υπο­χώ­ρη­σε, κατα­γρά­φο­ντας το περι­στα­τι­κό στο αστυ­νο­μι­κό δελτίο.

Σε κάθε περί­πτω­ση, η “επι­χεί­ρη­ση” σύλ­λη­ψης της ιατρού απο­τε­λεί ακραία περί­πτω­ση αστυ­νο­μι­κής αυθαι­ρε­σί­ας και υπέρ­βα­σης καθή­κο­ντος. Αυτό το απα­ρά­δε­κτο συμ­βάν δεν είναι μεμο­νω­μέ­νο. Έχου­με καταγ­γεί­λει και στο παρελ­θόν παρό­μοιες πρα­κτι­κές αστυ­νο­μι­κών που απει­λούν συνα­δέλ­φους, παρεμ­βαί­νουν στο έργο τους, τους εξα­να­γκά­ζουν να εξε­τά­σουν ασθε­νείς παρου­σία ενστόλων.

Τέτοιες βαθιά αντι­δρα­στι­κές μέθο­δοι δεν πρό­κει­ται να μεί­νουν αναπάντητες.

Δεν περι­μέ­νου­με από τις δυνά­μεις κατα­στο­λής να κατα­νο­ή­σουν τι μπο­ρεί να προ­κα­λέ­σει σε ψυχι­κά ασθε­νείς ακό­μα και η θέα τόσο των αστυ­νο­μι­κών στο­λών όσο και όπλων. Ένα όμως είναι βέβαιο. Η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση παίρ­νο­ντας τη σκυ­τά­λη από την προη­γού­με­νη θα συνε­χί­σει να πατάσ­σει την “ανο­μία”. Μετά τις απερ­γί­ες και τις δια­δη­λώ­σεις σει­ρά έχουν τα νοσοκομεία!

Θα μας βρουν μπρο­στά τους.

Η ΟΕΝΓΕ με αφορ­μή το συγκε­κρι­μέ­νο συμ­βάν θα προ­βεί σε όλες τις ανα­γκαί­ες συν­δι­κα­λι­στι­κές και νομι­κές ενέρ­γειες ώστε να μπει τέρ­μα σε τέτοια απα­ρά­δε­κτα κρού­σμα­τα αστυ­νο­μι­κής αυθαι­ρε­σί­ας ενά­ντια στους μαχό­με­νους υγειονομικούς».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο