Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καίνε, πνίγουν, μας… αυτοκτονούν. Να τους εξαφανίσουμε!

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Το δάσος της Κινέττας εξαφανίστηκε. Άνοιξε ο δρόμος για τα ιδιωτικά ορυχεία βωξίτη. Στάχτη το Μάτι. Μύρισε καμένη σάρκα. Μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας δεκάδες απανθρακωμένα πτώματα γονιών και παιδιών.

Η Μάνδρα πνίγηκε. Κανένα κονδύλι μέχρι σήμερα για αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική προστασία. Αντιθέτως, έδωσε η περιφερειάρχης κλόουν 150 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια της Περιφέρειας, για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ιδρύματος Νιάρχου.

Καμία υποδομή, κανένα σχέδιο ουσιαστικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Όχι, ρε αλήτες. Δεν είναι φυσικές καταστροφές. Ούτε πρόκειται για «ακραία καιρικά φαινόμενα». Σε «ασύμμετρη απειλή» αναφέρθηκε ο δουλικός Χατζηαβάτης. Απειλή ταξική είστε εσείς. Ακραίοι κι ανάλγητοι είστε εσείς. Ακραία κι «αφύσικη» είναι η απάθεια των θυσιαζόμενων, των θυμάτων στο κέρδος και στην εγκληματική αδιαφορία σας. Μαζική δολοφονία εκ προμελέτης διαπράττετε, άθλια δουλικά της αστικής τάξης. Λίγη «εκπαίδευση» ακόμη και θα χωνόμαστε αυτόβουλα σε στάδια, όπου θα μας αποκεφαλίζετε με την ησυχία σας.

Αν δεν προλάβουμε εμείς…

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ