Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεδιάντροποι! Με υπογραφή Τσίπρα η χυδαία αντικομμουνιστική διακήρυξη της ΕΕ ανήμερα της 9ης Μάη!

«Αυτοί είστε, ο κατή­φο­ρος δεν έχει πάτο», τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Γιάν­νης Γκιό­κας, καταγ­γέλ­λο­ντας από το βήμα της Βου­λής την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή δια­κή­ρυ­ξη της ΕΕ και την υπο­γρα­φή που έβα­λε σε αυτήν ο πρω­θυ­πουρ­γός, ανή­με­ρα της 9ης Μάη, της Ημέ­ρας της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών.

«Αυτή την ιερή μέρα υπο­γρά­ψα­τε αυτό που απο­τέ­λε­σε την κορω­νί­δα του αντι­κομ­μου­νι­σμού και της αντι­κομ­μου­νι­στι­κής προ­πα­γάν­δας εδώ και δεκα­ε­τί­ες. Αυτό υπέ­γρα­ψε ο πρω­θυ­πουρ­γός από τη Ρου­μα­νία», σημεί­ω­σε. «Νομί­ζα­με ότι με την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ τα είχα­με δει όλα. Και μνη­μό­νια, και αντι­λαϊ­κά μέτρα, και υπο­κλί­σεις στον αμε­ρι­κα­νι­κό ιμπε­ρια­λι­σμό, και κολ­λη­τι­λί­κια με τους δολο­φό­νους του παλαι­στι­νια­κού λαού, και πολ­λά άλλα. Τελι­κά απο­δει­κνύ­ε­τε ότι κάθε φορά ξεπερ­νά­τε τον εαυ­τό σας. Απο­δει­κνύ­ε­τε ότι ο κατή­φο­ρος δεν έχει τελειω­μό, ότι το βαρέ­λι δεν έχει πάτο», πρόσθεσε.

Δια­βά­ζο­ντας από το βήμα της Βου­λής το επί­μα­χο από­σπα­σμα της δια­κή­ρυ­ξης και τα περί «Σιδη­ρούν Παρα­πε­τά­σμα­τος», υπο­γράμ­μι­σε: «Ντρο­πή, αίσχος, αθλιό­τη­τα, αυτοί είστε. Υιο­θε­τεί­τε όλη την προ­πα­γάν­δα του ιμπε­ρια­λι­σμού μετά το Δεύ­τε­ρο Παγκό­σμιο Πόλε­μο, την προ­πα­γάν­δα του Τσόρ­τσιλ, την προ­πα­γάν­δα του Τρού­μαν, την προ­πα­γάν­δα του Μακαρ­θι­σμού απέ­να­ντι στην πάλη των λαών και απέ­να­ντι στο παγκό­σμιο κίνη­μα και το σοσια­λι­στι­κό σύστη­μα. Όλη την προ­πα­γάν­δα που εκτυ­λί­χθη­κε με αιχ­μή του δόρα­τος την ακροδεξιά».

Όπως είπε, η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ υπέ­γρα­ψε όλη την προ­πα­γάν­δα που έστει­λε στις φυλα­κές, στις εξο­ρί­ες, στα εκτε­λε­στι­κά απο­σπά­σμα­τα αγω­νι­στές στη χώρα μας. «Και μετά από όλα αυτά, έχε­τε το θρά­σος να μιλά­τε για πρό­ο­δο, για προ­ο­δευ­τι­κές συμ­μα­χί­ες, για μέτω­πο κατά της ακρο­δε­ξιάς, έχε­τε το θρά­σος να κατα­θέ­τε­τε στε­φά­νια στο Χαϊ­δά­ρι και στην Και­σα­ρια­νή και από την άλλη μεριά να κάνε­τε ωμό, άθλιο, πρω­τό­γο­νο αντι­κομ­μου­νι­σμό», είπε.

Μόνο ανα­τρι­χί­λα προ­κα­λεί η δια­κή­ρυ­ξη του Ευρω­παϊ­κού Συμ­βου­λί­ου που υπέ­γρα­ψαν σήμε­ρα οι ηγέ­τες της ΕΕ, ανά­με­σά τους και ο Αλέ­ξης Τσί­πρας, στο Σιμπί­ου της Ρου­μα­νί­ας, κατά την Άτυ­πη Σύνο­δο Κορυ­φής, όπου συζή­τη­σαν τη στρα­τη­γι­κή ατζέ­ντα της λυκο­συμ­μα­χί­ας έως το 2024.

«Φιλε­λεύ­θε­ροι» και «σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες», «συντη­ρη­τι­κοί» και «προ­ο­δευ­τι­κοί» επι­βε­βαί­ω­σαν για μια ακό­μα φορά τη σαπί­λα των «θεμε­λια­κών αξιών», των υλι­κών από τα οποία είναι φτιαγ­μέ­νη η ΕΕ των μονοπωλίων.

Η δια­κή­ρυ­ξή τους, που υπο­γρά­φτη­κε ανή­με­ρα της 74ης επε­τεί­ου της Μεγά­λης Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών, απο­τε­λεί ένα ακό­μα μνη­μείο αντι­κομ­μου­νι­σμού. Από την πρώ­τη της γραμ­μή απο­κα­λύ­πτει πόσο υπο­κρι­τι­κή είναι η ανη­συ­χία κυβερ­νή­σε­ων όπως του ΣΥΡΙΖΑ για την «άνο­δο της ακρο­δε­ξιάς» και «δικαιώ­νο­ντας» όλο το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό αφή­γη­μα που ταΐ­ζει το φασι­σμό, γρά­φει: «Τριά­ντα χρό­νια πριν, εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι πολέ­μη­σαν για την ελευ­θε­ρία τους και για την ενό­τη­τα και γκρέ­μι­σαν το Σιδη­ρούν Παραπέτασμα»!

Σε αυτό το κεί­με­νο έβα­λε την υπο­γρα­φή της η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, που καμώ­νε­ται ότι απο­τε­λεί το «ανά­χω­μα» στην ακρο­δε­ξιά και το φασι­σμό. Επι­βε­βαί­ω­σε έτσι ξανά ότι η «επι­στρο­φή στις ιδρυ­τι­κές αρχές της ΕΕ», που διεκ­δι­κεί, σημαί­νει μεγα­λύ­τε­ρη βου­τιά στην αντί­δρα­ση, ότι απο­τε­λεί προει­δο­ποί­η­ση για το λαό για τα χει­ρό­τε­ρα που είναι μπροστά.

Ο Γ. Γκιό­κας υπο­γράμ­μι­σε πως η Δια­κή­ρυ­ξη υπο­γρά­φτη­κε την Ημέ­ρα της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών για την οποία δεν κάνει κανέ­να λόγο, «για­τί ο φασι­σμός δεν είναι αντί­πα­λος της ΕΕ, ουκ ολί­γες φορές η ΕΕ έχει στη­ρί­ξει φασί­στες και παρό­μοιες οργα­νώ­σεις για να παί­ζει τα διά­φο­ρα παι­χνί­δια της, αντί­πα­λος είναι οι λαοί, αντί­πα­λος είναι το σοσια­λι­στι­κό σύστη­μα, αντί­πα­λος είναι τα Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα, το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα. Γι’ αυτό και επι­χεί­ρη­σε όλα αυτά τα χρό­νια να δια­γρά­ψει από τη συλ­λο­γι­κή μνή­μη την Ημέ­ρα Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών, την 9η Μάη, και να τη μετα­τρέ­ψει σε Ημέ­ρα της ΕΕ κι αυτή η υπο­γρα­φή που μπή­κε σε αυτή τη Δια­κή­ρυ­ξη μπή­κε μαζί με τις υπο­γρα­φές του Κουρτς, του Όρμπαν, της Μέρ­κελ και όλων των άλλων ακρο­δε­ξιών που υπο­τί­θε­ται ότι πολεμάτε». 

Σχο­λιά­ζο­ντας δε το επι­χεί­ρη­μα της κυβέρ­νη­σης ότι η ΕΕ δήθεν ξεστρά­τι­σε τα τελευ­ταία χρό­νια από τις ιδρυ­τι­κές της αξί­ες και ότι αυτό το ξεστρά­τι­σμα μπο­ρεί να διορ­θω­θεί, ανέ­φε­ρε πως οι  ιδρυ­τι­κές αξί­ες της ΕΕ είναι ο αντι­κομ­μου­νι­σμός, η βαρ­βα­ρό­τη­τα, η εκμε­τάλ­λευ­ση των λαών και οι πόλε­μοι. «Όλοι είστε στο κότε­ρο της ΕΕ, στο κότε­ρο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», σημεί­ω­σε, συμπλη­ρώ­νο­ντας πως «η ΕΕ μ’ αυτή τη Δια­κή­ρυ­ξη δεί­χνει ποιον φοβά­ται, το φάντα­σμα εξα­κο­λου­θεί να πλα­νιέ­ται και θα κάνου­με ό,τι περ­νά­ει απ’ το χέρι μας οι φόβοι σας να γίνουν πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Κι εσείς είστε με το μέρος των σύγ­χρο­νων Ιερών Συμμαχιών».

Παράλ­λη­λα, ξεκα­θά­ρι­σε πως το ΚΚΕ την 9η Μάη γιορ­τά­ζει την κόκ­κι­νη σημαία με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο στο Ράιχ­σταγκ, «και επει­δή ο κύριος πρω­θυ­πουρ­γός και η κυβέρ­νη­ση έχει προ­σχω­ρή­σει στο στρα­τό­πε­δο του αντι­κομ­μου­νι­σμού και της παρα­χά­ρα­ξης της ιστο­ρί­ας», άφη­σε στα υπουρ­γι­κά έδρα­να μια φωτο­γρα­φία για να τη μετα­φέ­ρουν στον Αλ. Τσί­πρα «για να δει τι γιορ­τά­ζου­με την 9η Μάη». 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο