• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

Οι προβοκάτσιες και οι «φωτοσοπιές» του ΣΥΡΙΖΑ…

Η πρόσφατη προβοκάτσια της Αυγής σε βάρος των Χαλυβουργών και της απεργίας τους μας θύμισε το πλούσιο παρελθόν της σε τακτικές «πώς να εξαφανίσεις το ΚΚΕ», « πώς να σβήσεις το σφυροδρέπανο».
Εχουμε και λέμε.

2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την προπαγάνδιση εκδήλωσης στην Ιρλανδία με ομιλητή στέλεχος του κυκλοφόρησε αφίσα με φωτογραφία του πανό που είχε αναρτήσει το 2010 το ΚΚΕ στην Ακρόπολη, απ’ το οποίο είχε σβηστεί η υπογραφή «ΚΚΕ». Ενόψει εκδήλωσης στις 4 του Νοέμβρη, στην Ισπανία αυτή τη φορά, με ομιλητή και πάλι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφόρησε αφίσα όπου δεσπόζει ο τίτλος του και η σημαία του, κι από κάτω φωτογραφία απ’ το πανό που ανάρτησε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη το Φλεβάρη. Αυτή τη φορά δεν αρκέστηκαν να σβήσουν την υπογραφή αλλά όλο το σύνθημα του πανό που ήταν: «Κάτω η δικτατορία μονοπωλίων – Ευρωπαϊκής Ενωσης» και στη θέση του έγραψαν «No pasaran»!

Μετά τις εκλογές του Μάη η «Αυγή» κυκλοφορεί με φωτό στην πρώτη σελίδα τον Αλ. Τσίπρα να πανηγυρίζει μέσα σε πλήθος. Πίσω του κυματίζει μια κόκκινη σημαία. Πριν την επεξεργασία στο «φώτοσοπ» σε αυτή τη σημαία υπήρχε το σφυροδρέπανο και το και το αρκτικόλεξο ΚΟΕ.

Εθισμένη σε τέτοιες πρακτικές η «Αυγή» ζητά από τους δημιουργούς του «Non Omnis Moriar» να σβήσουν τις σημαίες από το ντοκιμαντέρ για την απεργία των Χαλυβυργών.

2013

Θύμα της «φωτοσοπιάς» χαρακτικό του Τάσσου Αλεβίζου, που απεικονίζει διαδηλωτές με υψωμένες ελληνικές και κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανο. Στην ιστοσελίδα του Π. Λαφαζάνη, αναρτήθηκε η εικόνα, μόνο που απ’ τις σημαίες που κρατούν οι διαδηλωτές έχουν εξαφανιστεί τα σφυροδρέπανα.

Δεν μας εκπλήσσει…

Επιμέλεια: Ηρακλής Κακαβάνης