Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σερβία: Τον αποκλεισμό του από τις εκλογές της 21ης Ιούνη καταγγέλλει το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας

Την σκανδαλώδη απόρριψη, εκ μέρους της Εκλογικής Επιτροπής της Σερβίας, της αίτησης του για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Ιούνη καταγγέλλει σε ανακοίνωση του το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας (NKPJ).

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Αλεξάνταρ Μπάντζανακ, αναφέρεται ότι η Εκλογική Επιτροπή απέρριψε οριστικά την αίτηση συμμετοχής του NKPJ, χωρίς να αφήσει τον απαραίτητο χρόνο στο κόμμα να διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις στην υποβληθείσα αίτηση.

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει το Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, η Εκλογική Επιτροπή έδωσε άδεια συμμετοχής στο ακροδεξιό, εθνικιστικό κόμμα «Levijatan», αλλάζοντας μέσα σε μια μέρα την απόφαση που είχε εκδώσει σύμφωνα με την οποία το εν λόγω κόμμα δεν πληρούσε τα κριτήρια συμμετοχής!

Σύμφωνα με το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας και τη Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας (SKOJ) είναι σαφές ότι η Εκλογική Επιτροπή προβαίνει σε διακρίσεις κατά των κομμουνιστών. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η αίτηση συμμετοχής του εκλογικού συνδιασμού «Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη διέξοδος» είχε κατατεθεί στην Επιτροπή, με όλες τις αναγκαίες υπογραφές, στις 5 Ιούνη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας καλεί τα αδελφά κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα να διοργανώσουν διαμαρτυρίες στις κατά τόπους πρεσβείες της Σερβίας την Παρασκευή 19 Ιούνη. Ταυτόχρονα, όσοι επιθυμούν μπορούν να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό του Κομμουνιστικού Κόμματος από τις εκλογές στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τις Εκλογικής Επιτροπής ([email protected] και [email protected]).

Πηγή: In Defense of Communism