Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Άγνωστοι» βανδάλισαν γραφεία του ΚΚ Σουηδίας για την συνεπή του στάση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Τα γρα­φεία του ΚΚ Σου­η­δί­ας στην πόλη Μάλ­με υπέ­στη­σαν βαν­δα­λι­σμό από «άγνω­στους» που έγρα­ψαν με μπο­γιά «Όπλα στον λαό της Ουκρα­νί­ας» βάζο­ντας και ένα αναρ­χι­κό σύμ­βο­λό. Η συνε­πής στά­ση του ΚΚ Σου­η­δί­ας για την κατα­δί­κη του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου και την απο­στο­λή στρα­τιω­τι­κού υλι­κού που πέφτει στα χέρια των ναζι­στι­κών δυνά­με­ων κάποιους ενόχλησε.

Το ΚΚ Σου­η­δί­ας έβγα­λε ανα­κοί­νω­ση καταδίκης.

Όλη η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚ Σουηδίας:

Τη νύχτα της 28ης Μαρ­τί­ου, οι εγκα­τα­στά­σεις του κόμ­μα­τός μας στο Μάλ­με υπέ­στη­σαν βαν­δα­λι­σμούς. Πάνω και δίπλα στην πόρ­τα, κάποιος έχει γρά­ψει “Όπλα για τον ουκρα­νι­κό λαό” μαζί με ένα αναρ­χι­κό σύμβολο.

Ο βαν­δα­λι­σμός απο­τε­λεί άμε­ση αντί­δρα­ση στην άρνη­σή μας να πάρου­με θέση υπέρ κάποιου στη ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία και στην άρνη­σή μας να υπο­στη­ρί­ξου­με τις σου­η­δι­κές παρα­δό­σεις όπλων στην Ουκρα­νία. Σε μια σύγκρου­ση μετα­ξύ ληστών, δεν επι­λέ­γου­με, αλλά επι­μέ­νου­με να χτί­ζου­με το δικό μας δρό­μο προς τα εμπρός, προς ένα εντε­λώς νέο σύστημα.

Οι σου­η­δι­κές παρα­δό­σεις όπλων κατέ­λη­ξαν στα χέρια των ναζι­στι­κών ταγ­μά­των που πολε­μού­σαν στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία. Είναι αυτοί ο ουκρα­νι­κός λαός; Οι Ουκρα­νοί Ναζί, με τη σει­ρά τους, συμ­με­τέ­χουν ως τακτι­κές δυνά­μεις στον ουκρα­νι­κό στρα­τό και υπο­στη­ρί­ζο­νται από τον ευρω­α­τλα­ντι­κό ιμπεριαλισμό.

Ενα­ντί­ον τους μάχο­νται ρωσι­κές μονά­δες που υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα συμ­φέ­ρο­ντα των καπι­τα­λι­στών τους. Δεν ενδια­φέ­ρο­νται καθό­λου να υπε­ρα­σπι­στούν τη ρωσι­κή μειο­νό­τη­τα στο Ντον­μπάς, αλλά να την χρη­σι­μο­ποιούν για δικούς τους σκο­πούς, ακρι­βώς όπως ο ευρω­α­τλα­ντι­κός ιμπε­ρια­λι­σμός κατα­σκευά­ζει τη δική του προπαγάνδα.

Οι πολι­τι­κοί μας αντί­πα­λοι μας επι­τί­θε­νται. Αυτό είναι καλό. Δεί­χνει ότι κάνου­με το σωστό.

Το κόμ­μα μας δεν έχει συμ­φέ­ρο­ντα ξεχω­ρι­στά από αυτά των εργα­ζο­μέ­νων. Αυτό ισχύ­ει και για το θέμα αυτό. Ξεχω­ρί­ζου­με όμως από τους άλλους με το να είμα­στε οι μόνοι που δεν ακο­λου­θού­με τον δρό­μο κανε­νός άλλου, που δεν πωλού­μα­στε στον πλειο­δό­τη. Οι Κομ­μου­νι­στές είναι οι μόνοι που δεν χαμη­λώ­νουν το κεφά­λι τους.

Ωστό­σο, δεν ξεφεύ­γου­με από το γεγο­νός ότι επι­θέ­σεις όπως αυτές κοστί­ζουν χρή­μα­τα. Μπαί­νου­με σε μια προ­ε­κλο­γι­κή εκστρα­τεία και χρεια­ζό­μα­στε όλα τα μέσα για να μπο­ρέ­σου­με να πραγ­μα­το­ποι­ή­σου­με μια απο­τε­λε­σμα­τι­κή και επι­τυ­χη­μέ­νη προ­ε­κλο­γι­κή εκστρα­τεία που μπο­ρεί να προ­ω­θή­σει όχι μόνο τις θέσεις του κόμ­μα­τός μας, αλλά και της εργα­τι­κής τάξης.

ΚΚ Σου­η­δί­ας

Πηγή: εφη­με­ρί­δα Riktpunkt του ΚΚ Σουηδίας

 

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο