Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άθλια επίθεση σε βάρος του Ριζοσπάστη

Σχό­λιο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Αχά­ρα­γα έπια­σαν δου­λειά τα συνή­θη τρολ των social media σπέρ­νο­ντας σύγ­χυ­ση και προ­βο­κά­ρο­ντας το «Ριζο­σπά­στη» και το ΚΚΕ με αφορ­μή το θάνα­το του Μανώ­λη Γλέζου.

Έφτα­σαν μάλι­στα σε σημείο χυδαί­ας εκμε­τάλ­λευ­σης του εκλι­πό­ντος και εμε­τι­κών αθλιο­τή­των σε βάρος του «Ριζο­σπά­στη» προ­κει­μέ­νου να ξερά­σουν, για μια ακό­μη φορά, αντικομμουνισμό.

Όλοι οι αντι­κομ­μου­νι­στές έσπευ­σαν να πάρουν τη σκυ­τά­λη. Τους έπια­σε καη­μός για­τί  Ριζο­σπά­στης δεν είχε πρώ­το θέμα το θάνα­το του Μανώ­λη Γλέζου.

ethnos2

Το γεγο­νός ότι υπάρ­χει αναγ­γελ­τι­κό στην πρώ­τη σελί­δα του Ρίζου είναι ενδει­κτι­κό της τιμής που απο­δί­δει η εφη­με­ρί­δα στον απο­θα­νό­ντα. Όπως την πρέ­που­σα τιμή απέ­δω­σε και η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

Στην προ­βο­κά­τσια που προ­σπά­θη­σαν να στή­σουν, να θυμί­σω ότι πρό­σφα­τα έφυ­γε από τη ζωή μια μεγά­λη μορ­φή, μια εμβλη­μα­τι­κή μορ­φή του κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος και του ΚΚΕ, ο Κώστας Μαρα­γκου­δά­κης. Ένα αναγ­γελ­τι­κό στην πρώ­τη σελί­δα υπήρ­χε και για τον Κώστα Μαρα­γκου­δά­κη. Ακρι­βώς την ίδια προ­βο­λή των δύο θεμά­των και στον 902.gr.

Χρη­σι­μο­ποιώ το παρά­δειγ­μα του Κώστα Μαρα­γκου­δά­κη, ο οποί­ος μαζί με τον Μανώ­λη Γλέ­ζο, τους Βαρ­δή Β. Βαρ­δι­νο­γιάν­νη,  Στέ­λιο Ζαμά­νο, Κώστα Μαρα­γκου­δά­κη και Από­στο­λο (Λάκη) Σάντα, τιμή­θη­καν από τα ΕΛΤΑ και στα πρό­σω­πά τους οι χιλιά­δες αγω­νι­στές της Αντίστασης.

Στα τέλη Νοέμ­βρη του 2016 έφυ­γε από τη ζωή μια προ­σω­πι­κό­τη­τα παγκό­σμιας εμβέ­λειας, ο Φιντέλ Κάστρο. Ένα αναγ­γελ­τι­κό στην πρώ­τη σελί­δα για τον Φιντέλ της καρ­διάς μας (και φυσι­κά θέμα στις εσω­τε­ρι­κές σελί­δες, όπως ακρι­βώς και στην περί­πτω­ση του Μανώ­λη Γλέζου).

Αν ψάξει κανείς το Ριζο­σπά­στη από τη μετα­πο­λί­τευ­ση μέχρι τα σήμε­ρα θα δει ότι ο Ριζος έχει μια ενιαία — συνε­πή στά­ση το χει­ρι­σμό τέτοιων θεμά­των Και έντι­μη όσον αφο­ρά την απο­τί­μη­ση των προ­σώ­πων (κάτι που φαί­νε­ται και στα σχε­τι­κά θέμα­τα των κομ­μα­τι­κών μέσων όσο και στην ανα­κοί­νω­ση του Κόμματος).

Πάμπολ­λα τα παρα­δείγ­μα­τα. Σε τέτοιες περι­πτώ­σεις δε χωρά­ει αφέ­λεια. Και ευτυ­χώς οι ταγ­μέ­νοι αντι­κομ­μου­νι­στές σπά­νε τα μού­τρα τους στην πραγματικότητα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο