Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άρης-ΑΕΚ: Συγγνώμη ζήτησε ο Τζαβέλλας για την απαράδεκτη συμπεριφορά του

Συγ­γνώ­μη για την απα­ρά­δε­κτη συμπε­ρι­φο­ρά του στον αγώ­να Άρης-ΑΕΚ ζήτη­σε ο ποδο­σφαι­ρι­στής της «Ένω­σης» Γιώρ­γος Τζα­βέλ­λας με ανάρ­τη­σή του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

Στον εν λόγω αγώ­να που έγι­νε σε βαρύ κλί­μα, με την δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη να επι­σκιά­ζει τα πάντα, ο Τζα­βέλ­λας έγι­νε αρνη­τι­κός πρω­τα­γω­νι­στής. Συγκε­κρι­μέ­να, στο γκολ της ΑΕΚ που πέτυ­χε ο Σέρ­τζιο Αρα­ού­χο ο Αργε­ντί­νος ποδο­σφαι­ρι­στής δεν πανη­γύ­ρι­σε αλλά πήγε στην κάμε­ρα σχη­μα­τί­ζο­ντας με τα δάχτυ­λά του το γράμ­μα «Α», το αρχι­κό του δολο­φο­νη­μέ­νου Άλκη, ως ελά­χι­στο φόρο τιμής.

Αντί­θε­τα, ο Γ. Τζα­βέλ­λας φαί­νε­ται στο σχε­τι­κό βίντεο να πανη­γυ­ρί­ζει έξαλ­λα το γκολ της ομά­δας του, απευ­θυ­νό­με­νος γεμά­τος έντα­ση και εκνευ­ρι­σμό στους φιλά­θλους του Άρη τους οποί­ους απο­κά­λε­σε, μετα­ξύ άλλων, «σκου­λή­κια».

Με ανάρ­τη­σή του ο ποδο­σφαι­ρι­στής της ΑΕΚ ζήτη­σε συγνώ­μη και απέ­δω­σε το άσχη­μο περι­στα­τι­κό στην έντα­ση της στιγμής:

«Η αντί­δρα­σή μου πάνω στην έντα­ση της στιγ­μής του πανη­γυ­ρι­σμού της ισο­φά­ρι­σης απο­γο­ή­τευ­σε, στε­να­χώ­ρη­σε και πίκρα­νε εμέ­να περισ­σό­τε­ρο από τον οποιον­δή­πο­τε. Δεν ανα­ζη­τώ την παρα­μι­κρή δικαιο­λο­γία. Δεν έχω την παρα­μι­κρή δικαιο­λο­γία. Δεν θα στα­θώ καν στις προ­σβο­λές στο πρό­σω­πό μου και σε μέλη της οικο­γέ­νειάς μου σε όλη τη διάρ­κεια ενός αγώ­να με τόσο δυνα­τούς συμ­βο­λι­σμούς. Και μόνο λόγω της εμπει­ρί­ας μου στα ελλη­νι­κά γήπε­δα όφει­λα να ελέγ­χω τον εαυ­τό μου και ορθώς δέχο­μαι τη σκλη­ρή κρι­τι­κή. Το μόνο που ζητάω, ως άνθρω­πος του ποδο­σφαί­ρου, είναι κάποια στιγ­μή να στα­μα­τή­σου­με να ανε­χό­μα­στε συμπε­ρι­φο­ρές που υπο­δαυ­λί­ζουν το μίσος και βγά­ζουν τον χει­ρό­τε­ρο εαυ­τό μας. Με πρώ­τον εμέ­να! Εκφρά­ζω τη συγ­γνώ­μη μου μαζί με τον σεβα­σμό μου στη μνή­μη του 19χρονου Άλκη».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο