Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έχουν πάρει την κάτω βόλτα…

Σχό­λιο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

H σαπί­λα και η σήψη στην οποία έχει οδη­γη­θεί το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα απο­τυ­πώ­νε­ται σε όσα τρα­γε­λα­φι­κά εξε­λίσ­σο­νται τις τελευ­ταί­ες ημέρες.

Οι γκα­ζό­ζες, συγνώ­μη οι βου­λευ­τές, πάνε κι έρχο­νται από το ένα κόμ­μα στο άλλο, έχο­ντας στις απο­σκευ­ές τους ηχη­τι­κά ντο­κου­μέ­ντα που θα εκθέ­σουν αυτούς που θα τους εκθέσουν…

«Γυρο­λό­γοι», «γρα­φι­κοί», «γελοί­οι», «αλη­τή­ριοι», «λεβέ­ντες», «κου­ρα­μπιέ­δες», «κότες», «νυφού­λες», «τσο­γλά­νια», όλος ο θία­σος επί σκη­νής στο «Καφε­νεί­ον η Ελλάς» ρίχνει βρω­μό­νε­ρα ο ένας στον άλλον.

Στα τηλε­ο­πτι­κά πάνελ «γυρο­λό­γοι» και «γρα­φι­κοί» γίνο­νται μαλ­λιά κου­βά­ρια και στην πίστα του Κρα­ου­νά­κη χορεύ­ουν …λεβέ­ντες, παλικάρια.

Από και­ρό έχουν πάρει την κατιού­σα και μαζί συμπα­ρα­σύ­ρουν την αξιο­πρέ­πεια και τη ζωή όλων μας.

«Μας έχουν» και μας χορεύ­ουν στο ταψί. «Μας έχουν» και μας ταΐ­ζουν με σανό, το μόνο εν αφθονία.

Μέσα σε αυτόν το ζόφο, μέσα σε αυτήν τη σήψη που βλέ­που­με εντός και εκτός Βου­λής υπάρ­χει το ΚΚΕ που όπως γρά­φει και η Ακρί­τα «κρα­τά­ει ένα επί­πε­δο, να τα λέμε αυτά».

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης —  Δημοσιογράφος — Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο