Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να δυναμώσουμε τον μοναδικό πόλο αντίστασης και προοπτικής για τον λαό»

Κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ σε όλες τις εκλο­γι­κές μάχες, στις καθη­με­ρι­νές μάχες στους τόπους δου­λειάς, στις γει­το­νιές απηύ­θυ­νε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στη διάρ­κεια του χαι­ρε­τι­σμού του σε σημε­ρι­νή εκδή­λω­ση-συνε­στί­α­ση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

«Με το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ, της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, μπο­ρού­με να δώσου­με τη δική μας ενιαία απά­ντη­ση στην ενιαία επί­θε­ση που εξα­πο­λύ­ουν οι κυβερ­νή­σεις, η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση» είπε ο Δ. Κου­τσού­μπας προ­σθέ­το­ντας «μπο­ρού­με να δυνα­μώ­σου­με τον μονα­δι­κό πόλο της αντί­στα­σης και της προ­ο­πτι­κής για το λαό. Με ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπο­λο ΣΥΡΙΖΑ — ΝΔ, που στή­νε­ται για να εγκλω­βι­στεί η λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια. Μπο­ρού­με να βάλου­με εμπό­δια, να καθυ­στε­ρή­σου­με αντι­λαϊ­κά μέτρα, να διεκ­δι­κή­σου­με ανά­σες ανα­κού­φι­σης για τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια, να ανοί­ξου­με το δρό­μο για να επι­βά­λου­με ριζι­κές αλλα­γές για να ζήσου­με καλύ­τε­ρα εμείς και τα παι­διά μας».

Είπε ότι η κυβέρ­νη­ση ψήφι­σε τη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών δίνο­ντας στη γει­το­νι­κή χώρα «πρά­σι­νη κάρ­τα» για να εντα­χθεί στο ΝΑΤΟ, προ­σθέ­το­ντας ότι «όλα τα υπό­λοι­πα που ανα­μα­σούν τα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν λύνουν ένα πρό­βλη­μα δεκα­ε­τιών και συμ­βάλ­λουν στην ειρή­νη και στη φιλία των λαών είναι για να κρύ­ψουν τις βρω­μιές τους» καθώς η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ «μπαί­νει μπρο­στά για να στη­ρί­ξει τα σχέ­δια των Αμε­ρι­κά­νων και του ΝΑΤΟ στα Βαλ­κά­νια», ενώ εξί­σου βρώ­μι­κη δου­λειά είναι «να βάζεις σε κιν­δύ­νους τον λαό σου, μόνο και μόνο για­τί διεκ­δι­κείς, για λογα­ρια­σμό τμη­μά­των του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, μερί­διο από τη μοι­ρα­σιά των ιμπε­ρια­λι­στών στην περιοχή»

«Και επει­δή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύ­ψει τις βρω­μιές του, επι­τί­θε­ται στο ΚΚΕ που τον απο­κα­λύ­πτει, ότι έχει γίνει τσι­ρά­κι του Τραμπ και της Μέρ­κελ, των Αμε­ρι­κά­νων και των Γερ­μα­νών» πρόσθεσε.

Σημεί­ω­σε ότι 74 χρό­νια από τη λήξη του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου και την Αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη των Λαών, βρί­σκο­νται ακό­μη σε εκκρε­μό­τη­τα οι οφει­λές της Γερ­μα­νί­ας σε απο­ζη­μιώ­σεις και επα­νορ­θώ­σεις και επέρ­ρι­ψε τερά­στιες ευθύ­νες δια­χρο­νι­κά σε όλες τις κυβερ­νή­σεις και στην κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ για­τί «ουσια­στι­κά δεν έθε­σαν ζήτη­μα ποτέ πραγ­μα­τι­κής διεκ­δί­κη­σης τους».

Τόνι­σε ότι σε περί­πτω­ση δια­κρα­τι­κών δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων Ελλά­δας-Γερ­μα­νί­ας πρέ­πει να υπάρ­ξει φρο­ντί­δα και έλεγ­χος ώστε «σε περί­πτω­ση διεκ­δί­κη­σης, να μην παρα­καμ­φθούν οι απαι­τή­σεις χρη­μα­τι­κής απο­ζη­μί­ω­σης των θυμά­των και των οικο­γε­νειών τους».

Επι­ση­μαί­νο­ντας ότι δεν έχουν απο­φα­σι­στεί ακό­μα οι δια­κρα­τι­κές δια­πραγ­μα­τεύ­σεις Ελλά­δας-Γερ­μα­νί­ας πρό­σθε­σε ότι «η κυβέρ­νη­ση ουσια­στι­κά κάνει πλά­τες στην άρνη­ση της Γερ­μα­νί­ας να πλη­ρώ­σει τις οφει­λές, η οποία θεω­ρεί ότι το θέμα και νομι­κά έχει λήξει και επι­διώ­κο­ντας να αμβλύ­νει έως και να κατα­στή­σει ανε­νερ­γή κάθε πρω­το­βου­λία και δρά­ση διεκ­δί­κη­σης των επανορθώσεων».

«Συμπράτ­τει ουσια­στι­κά στον τρό­πο με τον οποίο η Γερ­μα­νία προ­σπα­θεί να αντι­πα­ρέλ­θει την υπο­χρέ­ω­ση να πλη­ρώ­σει τις οφει­λές της για τα εγκλή­μα­τά της στην Ελλά­δα κατά το Β’ παγκό­σμιο πόλε­μο» είπε, ανα­φε­ρό­με­νος στη κυβέρ­νη­ση, και τονί­ζο­ντας ότι γι’ αυτό το σκο­πό η Ομο­σπον­δια­κή Κάτω Βου­λή της Γερ­μα­νί­ας απο­φά­σι­σε τη δημιουρ­γία του ονο­μα­ζό­με­νου «Ελλη­νο­γερ­μα­νι­κού Ταμεί­ου για το μέλ­λον» με σκο­πό τη χρη­μα­το­δό­τη­ση συγκε­κρι­μέ­νων έργων, ώστε Γερ­μα­νία — Ελλά­δα, όπως ανα­φέ­ρει το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της Γερ­μα­νί­ας, «να επε­ξερ­γα­στούν από κοι­νού την κοι­νή τους ιστο­ρία των τελευ­ταί­ων 200 ετών με στό­χο την εγκα­θί­δρυ­ση μίας ελλη­νο­γερ­μα­νι­κής ιστο­ρι­κής μνή­μης, ενι­σχύ­ο­ντας με αυτό τον τρό­πο ιδιαί­τε­ρα στη Γερ­μα­νία τη συνεί­δη­ση για τα εγκλή­μα­τα πολέ­μου, που δια­πρά­χθη­καν στην Ελλά­δα, και να συμ­βάλ­λει στη συμ­φι­λί­ω­ση της Γερ­μα­νί­ας με τις μαρ­τυ­ρι­κές και τις εβραϊ­κές κοι­νό­τη­τες της Ελλάδας».

Πρό­σθε­σε ότι δεν φαί­νε­ται να είναι άσχε­το με τις γερ­μα­νι­κές απο­ζη­μιώ­σεις και το υπό δημιουρ­γία «Ελλη­νο­γερ­μα­νι­κό Ίδρυ­μα Νεο­λαί­ας», αφού «κι αυτοί που το δια­φη­μί­ζουν όπως ο πρώ­ην υφυ­πουρ­γός Οικο­νο­μι­κών της Γερ­μα­νί­ας Τόμας Στέ­φεν λέει ότι υπάρ­χουν μεν δυνα­τό­τη­τες συνερ­γα­σί­ας με Έλλη­νες μέσω έργων για τους νέους και του “Ελλη­νο­γερ­μα­νι­κού Ταμεί­ου για το Μέλ­λον”, όμως θεω­ρεί από την άλλη ότι το να μιλά­με για τις (πολε­μι­κές) απο­ζη­μιώ­σεις είναι ο λάθος δρόμος».

Χαρα­κτή­ρι­σε «έωλο» και «εκ του πονη­ρού» το επι­χεί­ρη­μα της κυβέρ­νη­σης περί τεκ­μη­ρί­ω­σης που πρέ­πει να προη­γη­θεί για να διεκ­δι­κή­σει τις οφει­λές από το Γερ­μα­νι­κό Κρά­τος, στην Επι­τρο­πή Ανα­φο­ρών του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, καθώς, όπως ανέ­φε­ρε «στοι­χεία υπάρ­χουν» ήδη από την δεκα­ε­τία του ‘90.

Το ΚΚΕ «εξο­πλι­σμέ­νο με την πεί­ρα των πολύ­χρο­νων παρεμ­βά­σε­ών του, συνε­χί­ζει και θα πρω­το­στα­τεί στη δρά­ση για τη διεκ­δί­κη­ση των Γερ­μα­νι­κών Επα­νορ­θώ­σε­ων — Απο­ζη­μιώ­σε­ων, αξιο­ποιώ­ντας κάθε δυνα­τό­τη­τα για την ικα­νο­ποί­η­ση του δίκαιου αιτή­μα­τος του λαού μας. Σ’ αυτή τη ρότα θα συνε­χί­σου­με και από κοι­νού με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ» υπο­γράμ­μι­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ανα­φέ­ρο­ντας ότι αγω­νι­στές «που τα προη­γού­με­να χρό­νια για διά­φο­ρους λόγους οι δρό­μοι μας χωρί­στη­καν, παίρ­νουν ξανά τη θέση τους στο κίνη­μα, στο πλάι του ΚΚΕ», ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος κατέ­λη­ξε υπο­γραμ­μί­ζο­ντας «πρέ­πει να παλέ­ψου­με ώστε να μην εγκλω­βι­στούν ξανά οι αγω­νι­στές της Αντί­στα­σης, του ΔΣΕ, της πολι­τι­κής προ­σφυ­γιάς, οι από­γο­νοι όλων αυτών, στα κάλ­πι­κα διλήμ­μα­τα του διπο­λι­σμού, ανά­με­σα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που ορκί­ζο­νται και οι δυο τους στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, και επι­λέ­γουν εκμε­ταλ­λευ­τές του ιδρώ­τα του λαού μας για να κάθο­νται στον σβέρ­κο του λαού κάθε τετραετία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο