Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έχουν πέσει «θεοί και δαίμονες» να πείσουν τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα

Ένας φεύ­γει (ΝΑΤΟι­κος), άλλος φτά­νει (Ευρω­παί­ος αξιω­μα­τού­χος) στα Σκό­πια για την προ­ώ­θη­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων στην περιο­χή που περ­νά­νε μέσα από την έγκρι­ση στο δημο­ψή­φι­σμα της Συμ­φω­νί­ας των Πρεσπών.

Εκτός από την παρέ­λα­ση ηγε­τών και αξιω­μα­τούν, συν­χείς είναι οι δηλώ­σεις και οι σχε­τι­κές επι­στο­λές. Από τον Τραμπ μέχρι τον Τζ. Μπους τον νεό­τε­ρο, ο οποί­ος με επι­στο­λή του καλεί τους «πολί­τες της Μακε­δο­νί­ας» να ψηφί­σουν υπέρ της Συμ­φω­νί­ας των Πρεσπών!!!

Μάλι­στα, τονί­ζει τον ρόλο των ΗΠΑ στην πορεία επί­λυ­σης του ζητή­μα­τος, γρά­φο­ντας στην επι­στο­λή ότι «αισθάν­θη­κα υπε­ρή­φα­νος όταν οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες ανα­γνώ­ρι­σαν τη Δημο­κρα­τία της Μακε­δο­νί­ας με το συνταγ­μα­τι­κό της όνο­μα το 2004».

Ταυ­τό­χρο­να, από τα Σκό­πια ο Γερ­μα­νός υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών χαι­ρέ­τι­σε εκ νέου τη συμ­φω­νία Ελλά­δας και ΠΓΔΜ στο ζήτη­μα της ονο­μα­σί­ας, τονί­ζο­ντας ότι το ζητού­με­νο τώρα είναι να επι­τευ­χθεί η ανα­γκαία πλειο­ψη­φία στο επι­κεί­με­νο δημο­ψή­φι­σμα­και συμπλήρωσε:

«Εμείς οι Ευρω­παί­οι έχου­με συμ­φέ­ρον να προ­σφέ­ρου­με με αξιο­πι­στία αυτή την προ­ο­πτι­κή (ευρω­παϊ­κή) διό­τι σε δια­φο­ρε­τι­κή περί­πτω­ση θα ενι­σχύ­σουν όντως την επιρ­ροή τους εκεί άλλοι, οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο