Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΕΚ: Στην Αμβέρσα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League

Στην τελευ­ταία στά­ση πριν από την είσο­δο στους «χρυ­σο­φό­ρους» ομί­λους του Champions League, η ΑΕΚ θα περά­σει από το μεγα­λύ­τε­ρο λιμά­νι του Βελ­γί­ου: την Αμβέρ­σα. Την Τρί­τη (22:00) η ομά­δα του Ματί­ας Αλμέι­δα αντι­με­τω­πί­ζει την πρω­τα­θλή­τρια και κυπελ­λού­χο Βελ­γί­ου με στό­χο να πάρει το «πάνω χέρι» ενό­ψει της ρεβάνς (30/8) στην OPAP Arena.

Η αντί­πα­λος της ΑΕΚ είναι μία κλα­σι­κή βελ­γι­κή ομά­δα με πολ­λούς νέους ποδο­σφαι­ρι­στές και προ­πο­νη­τή τον γνω­στό Ολλαν­δό Μαρκ Φαν Μπό­μελ. Ένας σύλ­λο­γος που στη­ρί­ζε­ται σε εξέ­λι­ξη και μετα­πώ­λη­ση ποδο­σφαι­ρι­στών και ήδη το καλο­καί­ρι πού­λη­σε δύο βασι­κούς παί­κτες  του. Ο τελευ­ταί­ος, μάλι­στα, παρα­χω­ρεί­ται από στιγ­μή σε στιγ­μή στον Άγιαξ και είναι ο 21χρονος Αργε­ντι­νός μπακ, Γκα­στόν Άβι­λα. Δεν θα αγω­νι­στεί ενα­ντί­ον της ΑΕΚ.

Στις πρώ­τες τέσ­σε­ρις αγω­νι­στι­κές της Jupiler League ο μέσος όρος ηλι­κί­ας της είναι… αφύ­σι­κα μικρός ακό­μα και για τα δεδο­μέ­να του Βελ­γί­ου, καθώς βασι­κός είναι ο 18χρονος Φερ­μέι­ρεν (χρη­μα­τι­στη­ρια­κή αξία πάνω από 15.000.000) και αρκε­τοί άλλοι παί­κτες γεν­νη­θέ­ντες μετά το 2000. Σε όλα τα ματς ως αλλα­γή έχει συμ­με­τά­σχει και ο 17χρονος Γάλ­λος Ιλε­νι­κε­νά. Στην άμυ­να, πάντως, δεσπό­ζει η φυσιο­γνω­μία του πολύ­πει­ρου Τόμπι Αλντερ­βάι­ρελντ, ενώ μπρο­στά ιδιαί­τε­ρα επι­κίν­δυ­νος με 4 γκολ σε ισά­ριθ­μα ματς είναι ο 29χρονος Ολλαν­δός Βίν­σεντ Γιάνσεν.

Από την άλλη πλευ­ρά ο Ματί­ας Αλμέι­δα έχει όλους τους παί­κτες στη διά­θε­σή του, με το Εζέ­κιελ Πόν­σε να μπαί­νει για πρώ­τη φορά στην απο­στο­λή. Οι συνε­χό­με­νοι αγώ­νες ίσως επι­φέ­ρουν κι ένα μικρό rotation αφού η Ένω­ση καλεί­ται να παί­ξει το τρί­το της παι­χνί­δι σε διά­στη­μα οκτώ ημερών.

Διαι­τη­τής: Φραν­σουά Λετε­ξιέ (Γαλ­λία)
Πιθα­νές συνθέσεις:
ΑΝΤΒΕΡΠ (Μαρκ Φαν Μπό­μελ): Μπι­τέζ, Μπα­τάιγ, Ντε Λετ, Αλντερ­βάι­ρελντ, Εζού­κε, Φερ­μέι­ρεν, Μπα­λί­κου­ϊ­σα, Εκέ­λεν­καμπ, Κερκ, Οντρέι­κα, Γιάνσεν
ΑΕΚ (Ματί­ας Αλμέι­δα): Στάν­κο­βιτς, Ρότα, Μου­κου­ντί, Βίντα, Χατζι­σα­φί, Γιόν­σον, Σιμάν­σκι, Πινέ­δα, Ελί­α­σον, Γκα­τσί­νο­βιτς, (ή Τσού­μπερ), Γκαρσία

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο