Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθώος ο Κώστας Πελετίδης για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου — Στο πλευρό του ο λαός της Πάτρας

Αθώ­οι κρί­θη­καν  από το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Πάτρας, το πρωί της Δευ­τέ­ρας 1 Απρί­λη 2019, ο Κώστας Πελε­τί­δης δήμαρ­χος Πάτρας και ο Χρή­στος Κορ­δάς, αντι­δή­μαρ­χος Αρχι­τε­κτο­νι­κού Έργου, για τη δημιουρ­γία του Νότιου Πάρκου.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι κατη­γο­ρού­νταν για το «κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση έγκλη­μα της μετα­βο­λής του χώρου». Ένας χώρος που ήταν επί χρό­νια πλή­ρως εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­νος και αφη­μέ­νος στην τύχη του γεμά­τος σκου­πί­δια, χόρ­τα, μπά­ζα, απο­τε­λού­σε εστία μόλυν­σης για την πόλη.

Έξω από τα Δικα­στή­ρια, την ώρα της δίκης έγι­νε μαζι­κή, μαχη­τι­κή συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης και συμπα­ρά­στα­σης στους δύο διω­κό­με­νους στην οποία είχε καλέ­σει το Εργα­τι­κό Κέντρο Πάτρας και στην οποία συμ­με­τεί­χαν σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων του δήμου με στά­ση εργα­σί­ας που κήρυ­ξαν, καθώς και εργα­τι­κά σωμα­τεία, φορείς, αλλά και πλή­θος κόσμου.

Με τα συν­θή­μα­τα «Το πάρ­κο ανή­κει στο λαό» και «Η Πάτρα έχει δήμαρ­χο» υπο­δέ­χτη­καν την από­φα­ση του Δικα­στη­ρί­ου οι συγκε­ντρω­μέ­νοι που είχαν κατα­κλύ­σει το χώρο έξω από τα Δικα­στή­ρια, καθώς και τον Κώστα Πελε­τί­δη και τον Χρή­στο Κορ­δά ενώ έβγαι­ναν από τα Δικα­στή­ρια. Τα συν­θή­μα­τα αυτά δεν στα­μά­τη­σαν καθό­λου και μάλι­στα απο­τέ­λε­σαν ευχά­ρι­στη δια­κο­πή στην ομι­λία του δημάρ­χου Πάτρας.

Ο Κώστας Πελε­τί­δης, αφού ευχα­ρί­στη­σε τα σωμα­τεία, τους φορείς και τον πατραϊ­κό λαό για τη συμπα­ρά­στα­ση και την αλλη­λεγ­γύη τους, τόνι­σε ότι ο λαός ενω­μέ­νος μπο­ρεί να απο­τρέ­ψει όχι μόνο τις διώ­ξεις, αλλά και να προ­στα­τεύ­σει το δημό­σιο χαρα­κτή­ρα του Πάρ­κου και συνο­λι­κά του παρα­λια­κού μετώ­που που απο­τε­λεί χώρο-φιλέ­το για τα συμ­φέ­ρο­ντα και τους πολι­τι­κούς τους εκπρο­σώ­πους οι οποί­οι θέλουν να “αξιο­ποι­η­θεί” το παρα­λια­κό μέτω­πο, όπως και οι υπό­λοι­πες υπη­ρε­σί­ες του δήμου από ιδιώ­τες μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες. Ευχα­ρί­στη­σε ιδιαί­τε­ρα τους εργα­ζό­με­νους του δήμου οι οποί­οι με φιλό­τι­μο εργά­στη­καν ακού­ρα­στα για να παρα­δώ­σουν στον πατραϊ­κό λαό αυτό το στο­λί­δι που καθη­με­ρι­νά επι­σκέ­πτο­νται χιλιά­δες δημό­τες της Πάτρας. 

Βαθιά συγκι­νη­μέ­νος, ο Κώστας Πελε­τί­δης, ανέ­φε­ρε ότι σήμε­ρα μετα­ξύ μας δεν βρί­σκε­ται ένας πρω­το­πό­ρος εργά­της χει­ρι­στής σκα­πτι­κών μηχα­νη­μά­των του δήμου ο οποί­ος εργά­στη­κε σκλη­ρά για τη δημιουρ­γία του Πάρ­κου. Πρό­κει­ται, συνέ­χι­σε, για τον Γιάν­νη Ζέρ­βα, που «έφυ­γε» πρό­ω­ρα από τη ζωή, ο οποί­ος, όπως σημεί­ω­σε ο δήμαρ­χος Πάτρας, με το ήθος του και την προ­σφο­ρά του απο­τε­λεί παρά­δειγ­μα εργαζόμενου.

Αμέ­σως μετά και κατά την απο­χώ­ρη­σή του από τα Δικα­στή­ρια ο Κώστας Πελε­τί­δης, κυριο­λε­κτι­κά «χάθη­κε» στις αγκα­λιές, τα χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και τα συν­θή­μα­τα των συγκεντρωμένων.

Πηγή: 902.gr

Σήμε­ρα δικά­ζε­ται ο Κ. Πελε­τί­δης επει­δή μετέ­τρε­ψε σκου­πι­δό­το­πο σε Πάρ­κο για τον λαό

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο