Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΚΕΛ: Αρνητική εξέλιξη η εκλογή Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας

Σε ανα­κοί­νω­ση του για την εκλο­γή του εκλε­κτού του Ερντο­γάν Ερσίν Τατάρ στην ηγε­σία του ψευ­δο­κρά­τους, το ΑΚΕΛ σημειώνει:

«Η εκλο­γή Τατάρ στην ηγε­σία της τουρ­κο­κυ­πρια­κής κοι­νό­τη­τας συνι­στά αρνη­τι­κή εξέ­λι­ξη, έχο­ντας υπό­ψη τις θέσεις του στο Κυπρια­κό. Ανε­ξαρ­τή­τως τού­του, ενό­ψει του γεγο­νό­τος ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ αρκε­τές φορές έχει επα­να­λά­βει την πρό­θε­σή του να ανα­λά­βει προ­σπά­θεια για ανα­ζω­ο­γό­νη­ση των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων, η ελλη­νο­κυ­πρια­κή πλευ­ρά πρέ­πει να μεί­νει προ­ση­λω­μέ­νη και συνε­πής στην επα­νέ­ναρ­ξη των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων από το σημείο που δια­κό­πη­καν στο Κραν Μοντα­νά. Το ΑΚΕΛ θα προ­βεί σε συνο­λι­κή εκτί­μη­ση της κατά­στα­σης όπως έχει δια­μορ­φω­θεί μετά το απο­τέ­λε­σμα της ψηφο­φο­ρί­ας στα κατεχόμενα».

Σε δηλώ­σεις του, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπρια­νού χαρα­κτή­ρι­σε «άκρως αρνη­τι­κή εξέ­λι­ξη» την εκλο­γή Τατάρ, σημειώ­νο­ντας πως αυτή «δεν καθο­ρί­στη­κε από τους συμπα­τριώ­τες μας Τουρ­κο­κύ­πριους αλλά από την πρω­το­φα­νή παρέμ­βα­ση της Τουρ­κί­ας και από την ψήφο των εποίκων». 

«Από σήμε­ρα συνο­μι­λη­τής μας είναι ο κ. Τατάρ που προ­κρί­νει διχο­το­μι­κές επι­λο­γές. Ο κ. Τατάρ που σίγου­ρα θα πολι­τεύ­ε­ται σύμ­φω­να με τις επι­θυ­μί­ες της Άγκυ­ρας», δήλω­σε μετα­ξύ άλλων ο κ. Κυπρια­νού, προ­σθέ­το­ντας ωστό­σο πως το ΑΚΕΛ καλεί Ελλη­νο­κύ­πριους και Τουρ­κο­κύ­πριους «να μην απο­γοη­τευ­τούν και να μην θεω­ρή­σουν ότι αυτή η εξέ­λι­ξη ρίχνει την αυλαία στο Κυπριακό». 

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο