Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλέκος Περράκης (ΠΑΜΕ): Όλοι οι μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ — Με την απεργία φέρνουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Για την απερ­γία της 28ης Νοεμ­βρί­ου, τα αιτή­μα­τά της, το ιστο­ρι­κό της, τις προ­σπά­θειες των εργο­δο­τι­κών συν­δι­κα­λι­στών να την ακυ­ρώ­σουν, μιλή­σα­με με τον Αλέ­κο Περ­ρά­κη, πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου Τηλε­πι­κοι­νω­νιών Πληροφορικής.

Μια απερ­γία που είναι η κορύ­φω­ση πρω­το­βου­λιών που έχουν πάρει δεκά­δες κλα­δι­κές ομο­σπον­δί­ες, ταξι­κά συν­δι­κά­τα, που όλα τα προη­γού­με­νο διά­στη­μα παλεύ­ουν για κλα­δι­κές συμ­βά­σεις σε όλους τους χώρους δου­λειάς. Συμ­βά­σεις που θα επα­να­φέ­ρουν τα δικαιώ­μα­τα τα οποία αφαι­ρέ­θη­καν τα τελευ­ταία χρό­νια για να φορ­τώ­σουν τα απο­τε­λέ­σμα­τα της κρί­σης στις πλά­τες των εργαζομένων.

Μια απερ­γία που φέρ­νει μπρο­στά τις ανά­γκες των εργα­ζο­μέ­νων που έχουν πλη­γεί και θα συνε­χί­σουν να υπο­φέ­ρουν και στη μετα­μνη­μο­νια­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα με τους 700 μνη­μο­νια­κούς νόμους που βρί­σκο­νται εν ισχύ­ει και στό­χο έχουν να προ­στα­τέ­ψουν την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα της οικο­νο­μί­ας σε βάρος των ανα­γκών των εργαζομένων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο