Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση θερμοκρασίας

Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπει­ρο, από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτι­κή Στε­ρεά, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη και από τις βρα­δι­νές ώρες στη δυτι­κή και πιθα­νώς τη νότια Πελοπόννησο.

Στα πελά­γη θα πνέ­ουν θυελ­λώ­δεις άνε­μοι νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων έντα­σης 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπι­κά έως 9 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στο Ιόνιο.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Σε όλη τη χώρα προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις, με τοπι­κές βρο­χές στα δυτι­κά που βαθ­μιαία θα επε­κτα­θούν και στα ανα­το­λι­κά και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,

από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτι­κή Στε­ρεά, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη και από τις βρα­δι­νές ώρες στη δυτι­κή και πιθα­νώς τη νότια Πελο­πόν­νη­σο. Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά της βόρειας και κεντρι­κής χώρας.

Οι μετε­ω­ρο­λο­γι­κές συν­θή­κες ευνο­ούν τη μετα­φο­ρά αφρι­κα­νι­κής σκό­νης κυρί­ως στα δυτι­κά και νότια.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν άπό νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7, στα πελά­γη 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπι­κά ως 9 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στα δυτικά.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση κυρί­ως στα δυτι­κά και τα βόρεια φτά­νο­ντας τους 16 βαθ­μούς και στις υπό­λοι­πες περιο­χές τους 18 με 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις τοπι­κά αυξη­μέ­νες αρχι­κά στη δυτι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη, όπου θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και βαθ­μιαία σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να που βαθ­μιαία θα επε­κτα­θούν και στις υπό­ποι­πες περιο­χές, από το από­γευ­μα στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά. Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στα θαλάσ­σια 7 με 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις τοπι­κά αυξη­μέ­νες αρχι­κά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπει­ρο, όπου θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές και βαθ­μιαία σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να που βαθ­μιαία θα επε­κτα­θούν και στις υπό­λοι­πες περιο­χές, θα είναι τοπι­κά ισχυ­ρά από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπει­ρο, από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτι­κή Στε­ρεά και από τις βρα­δι­νές ώρες στη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο. Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπι­κά 8 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση απο τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Nεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές αρχι­κά στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο και από το από­γευ­μα και στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα σημειω­θούν από το βρά­δυ, με τα φαι­νό­με­να να είναι έντο­να αρχι­κά στη νοτιο­α­να­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο και κατά τη διάρ­κεια της νύχτας και στις υπό­λοι­πες περιοχές.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7 και στα θαλάσ­σια τοπι­κά 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 18 και τοπι­κά έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Τοπι­κές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από το βρά­δυ θα σημειω­θούν τοπι­κές βροχές.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 7 με 8 και από το μεση­μέ­ρι πιθα­νώς τοπι­κά έως 9 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και από τη νύχτα στις βορειό­τε­ρες περιο­χές σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί στα Δωδε­κά­νη­σα 6 με 7 και στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου 7 με 8 και πρό­σκαι­ρα έως 9 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα θα ενι­σχυ­θούν και στα Δωδε­κά­νη­σα και θα φτά­σουν τοπι­κά τα 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και μετά το μεση­μέ­ρι θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και βαθ­μιαία μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες κυρί­ως στα βορειό­τε­ρα τμήματα.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 και στις Σπο­ρά­δες 7 με 8 μπο­φόρ Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από το από­γευ­μα θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές, ενώ από αργά το βρά­δυ θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Κατά τη διάρ­κεια της νύχτας τα φαι­νό­με­να πρό­σκαι­ρα θα ενταθούν.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από το από­γευ­μα θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και βαθ­μιαία σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 και βαθ­μιαία έως 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-02-2024

Σε όλη τη χώρα προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές και κυρί­ως στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια τμή­μα­τα σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά από τις πρω­ι­νές ώρες στη δυτι­κή Ελλά­δα, στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα της κεντρι­κής και στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, στη Θρά­κη, στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, πρό­σκαι­ρα στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Αττι­κής), τη νότια Εύβοια και πιθα­νώς τις βόρειες Κυκλά­δες και από το από­γευ­μα στα Δωδε­κά­νη­σα. Εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων προ­βλέ­πε­ται από το μεση­μέ­ρι στη δυτι­κή Ελλά­δα και στα βορειο­α­να­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά και βαθ­μιαία από το από­γευ­μα στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαίου.

Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα ηπει­ρω­τι­κά ορεινά.

Οι μετε­ω­ρο­λο­γι­κές συν­θή­κες ευνο­ούν τη μετα­φο­ρά αφρι­κα­νι­κής σκό­νης κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά και τα νότια.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα δυτι­κά νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ. Στα ανα­το­λι­κά θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 και τοπι­κά 9 μπο­φόρ, βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώ­ση κυρί­ως στα δυτι­κά και βόρεια, όπου θα φτά­σει τους 14 με 16 βαθ­μούς. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα φτά­σει τους 17 με 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-02-2024

Σε όλη τη χώρα προ­βλέ­πε­ται άστα­τος και­ρός με τοπι­κές βρο­χές και κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στα Δωδε­κά­νη­σα, όπου γρή­γο­ρα θα περιο­ρι­στούν στην περιο­χή του Καστελ­λό­ρι­ζου και θα εξα­σθε­νή­σουν. Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα ηπει­ρω­τι­κά ορεινά.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 5 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπι­κά 6 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-02-2024

Σε όλη τη χώρα προ­βλέ­πε­ται άστα­τος και­ρός με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ραδ­κές καται­γί­δες, που βαθ­μιαία θα περιο­ρι­στούν στα κεντρι­κά και νότια. Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά και τα ορει­νά της Κρήτης.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στα πελά­γη βαθ­μιαία τοπι­κά 7 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή περαι­τέ­ρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-02-2024

Στα δυτι­κά και βαθ­μιαία στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά εκτός της Θρά­κης γενι­κά αίθριος και­ρός. Στην υπό­λοι­πη χώρα νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και στο νότιο Αιγαίο σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά της Κρή­της. Από το βρά­δυ τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μεταβολή.

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο