Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην ντράμερ των «Πυξ Λαξ» Γ. Γιαννόπουλου που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης

Ανα­βλή­θη­κε για τις 11 Απρί­λη η δίκη του πρώ­ην ντρά­μερ των «Πυξ Λαξ» Γιώρ­γου Γιαν­νό­που­λου που κατη­γο­ρεί­ται για απο­πλά­νη­ση ανή­λι­κου κοριτσιού.

Ο 71χρονος σήμε­ρα μου­σι­κός έχει ήδη κατα­δι­κα­στεί για την υπό­θε­ση σε πρώ­το βαθμό.

Στην πρώ­τη δίκη που έγι­νε τον Απρί­λιο του 2019, ο κατη­γο­ρού­με­νος κρί­θη­κε κατά πλειο­ψη­φία ένο­χος απο­πλά­νη­σης ανη­λί­κου που δεν είχε συμπλη­ρώ­σει τα 12 έτη και του επι­βλή­θη­κε ποι­νή κάθειρ­ξης 12 ετών χωρίς ελα­φρυ­ντι­κά. Ο ίδιος άσκη­σε έφε­ση και αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος, υπό τον όρο της εμφά­νι­σής του στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα δύο φορές τον μήνα.

Ο Γ. Γιαν­νό­που­λος κατα­δι­κά­στη­κε πρω­τό­δι­κα για απο­πλά­νη­ση ενός κορι­τσιού 8 ετών το 2011.

Ανακοίνωση από τους «Πυξ Λαξ»

Σε ανα­κοί­νω­σή τους στο Facebook, το δημο­φι­λές συγκρό­τη­μα ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Θελου­με να ξεκα­θα­ρί­σου­με κάποια πράγ­μα­τα σε σχέ­ση με χθε­σι­νά και σημε­ρι­νά δημο­σιεύ­μα­τα που σοκα­ρι­σμέ­νοι είδα­με και ανα­φέ­ρουν το όνο­μα της μπα­ντας .Οι Πυξ Λαξ ιδρύ­θη­καν το 1989 και ήταν ο Μπα­μπης Στό­κας ο Φιλιπ­πος Πλια­τσι­κας κι ο Μανος Ξυδούς με εκπρό­σω­πο του συγκρο­τή­μα­τος το Νίκο Λώρη .Στα 30 και πλέ­ον αυτά χρό­νια έχου­με συνερ­γα­στεί με εκα­το­ντά­δες μου­σι­κούς και τεχνι­κούς. Ο συγκε­κρι­μέ­νος μου­σι­κος που ανα­φέ­ρε­ται στα δημο­σιεύ­μα­τα έχει πάψει να συνερ­γά­ζε­ται με το συγκρό­τη­μα εδώ και 10 χρόνια.

Απο το Μάρ­τιο του 2012 για τελεί­ως δια­φο­ρε­τι­κούς λόγους από αυτούς που κατη­γο­ρεί­ται και στο διά­στη­μα αυτό δεν έχει υπάρ­ξει η οποια­δή­πο­τε επα­φή μαζί του. Όπως φυσι­κά δεν θα μπο­ρού­σα­με να γνω­ρί­ζου­με κάτι τόσο προ­σω­πι­κό γι αυτόν αλλά και οποιον­δή­πο­τε άλλο από τους εκα­το­ντά­δες που έχουν συνερ­γα­στεί μαζί μας στο παρελ­θόν. Τον πρώ­το λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέμα­τα έχει η δικαιοσύνη.

Το πιο βασι­κό και σημα­ντι­κό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλου­με να δηλώ­σου­με την αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­ση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικο­γέ­νεια και σ αυτό το κορί­τσι που βίω­σε κάτι τόσο βάναυ­σο κι απο­τρό­παιο για την ψυχή του και το σώμα του ‚όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων κατα­στά­σε­ων που δεν υπάρ­χουν λέξεις να το περι­γρά­ψουν και μας συγκλο­νί­ζει κάθε φορά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο