Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση ΚΚΕ για Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, για να ενισχυθεί ο αγώνας των νοσηλευτών

Το ΚΚΕ, σε ανα­κοί­νω­σή του για την Παγκό­σμια Ημέ­ρα Νοση­λευ­τή, σημειώ­νει ότι «με έμπρα­κτη και καθη­με­ρι­νή δρά­ση όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια, [το ΚΚΕ] ανέ­δει­ξε και διεκ­δί­κη­σε λύσεις στα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα των νοση­λευ­τών και των νοση­λευ­τριών, τα οποία χρό­νο με το χρό­νο επι­δει­νώ­νο­νται από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των εναλ­λασ­σό­με­νων κυβερνήσεων».

Συγκε­κρι­μέ­να ανα­φέ­ρει ότι «πραγ­μα­το­ποί­η­σε εκα­το­ντά­δες ερω­τή­σεις και επε­ρω­τή­σεις στη Βου­λή, κατέ­θε­σε τρο­πο­λο­γί­ες για τις ελλεί­ψεις νοση­λευ­τών, για τις συν­θή­κες δου­λειάς στον δημό­σιο και ιδιω­τι­κό τομέα υγεί­ας, για τις διπλο­βάρ­διες, την έντα­ξη στα βαρέα και ανθυ­γιει­νά επαγ­γέλ­μα­τα, το απα­ρά­δε­κτο καθε­στώς των προ­σω­ρι­νών και ελα­στι­κών εργα­σια­κών σχέ­σε­ων, για το συντα­ξιο­δο­τι­κό, το μισθό, αλλά και για ιδιαί­τε­ρα ζητή­μα­τα που αφο­ρούν τις νοση­λεύ­τριες που απο­τε­λούν την πλειο­ψη­φία του κλά­δου, όπως τις παρο­χές στις έγκυ­ες, τις λεχω­ί­δες, τις μωρο­μά­νες, καθώς και ζητή­μα­τα που αφο­ρούν τα παι­διά τους για δωρε­άν νηπιο­βρε­φι­κούς σταθ­μούς. Ανέ­δει­ξε τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα της εκπαί­δευ­σης και μετεκ­παί­δευ­σης των φοι­τη­τών /τριών της Νοση­λευ­τι­κής και ιδιαί­τε­ρα της άμε­σης επαγ­γελ­μα­τι­κής τους εξασφάλισης.

Οι δυνά­μεις του ΚΚΕ πρω­το­στά­τη­σαν προ­κει­μέ­νου όλα αυτά τα ζητή­μα­τα να απο­τε­λέ­σουν προ­τε­ραιό­τη­τα στις διεκ­δι­κή­σεις των σωμα­τεί­ων των υγειο­νο­μι­κών και ευρύ­τε­ρα της πάλης του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος. Εάν δεν γίνο­νταν αυτοί οι αγώ­νες και περί­με­ναν από τις εκά­στο­τε κυβερ­νη­τι­κές εξαγ­γε­λί­ες να λυθούν τα προ­βλή­μα­τα, τα πράγ­μα­τα θα ήταν ακό­μα χειρότερα».

«Το ΚΚΕ με αυτόν τον τρό­πο αντι­λαμ­βά­νε­ται τη στή­ρι­ξή του στους νοση­λευ­τές και όχι με τις ανέ­ξο­δες και γλυ­κα­νά­λα­τες “συμπά­θειες” της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των που έχουν ως “κοι­νή γραμ­μή” την πολι­τι­κή της εμπο­ρευ­μα­το­ποι­η­μέ­νης υγεί­ας, που θεω­ρεί τους ασθε­νείς πελά­τες και τους υγειο­νο­μι­κούς ανα­λώ­σι­μους, κακο­πλη­ρω­μέ­νους και εξο­ντω­μέ­νους» τονί­ζει η ανα­κοί­νω­ση του κόμ­μα­τος και καταλήγει:

«Σήμε­ρα υπάρ­χουν όλες οι δυνα­τό­τη­τες για να ζει ο λαός περισ­σό­τε­ρο και καλύ­τε­ρα. Αρκεί οι νοση­λευ­τές και οι νοση­λεύ­τριες, συνο­λι­κά ο λαός που παρά­γει τον πλού­το, μαζί με την καθη­με­ρι­νή πάλη για τη διεκ­δί­κη­ση λύσε­ων στα οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα να στο­χεύ­σει σε ένα απο­κλει­στι­κά δημό­σιο και δωρε­άν σύστη­μα υγεί­ας, για βαθύ­τε­ρες αλλα­γές στην οικο­νο­μία και την κοι­νω­νία γενικότερα.

Αυτή η ελπι­δο­φό­ρα προ­ο­πτι­κή και για τους νοση­λευ­τές δυνα­μώ­νει σε αγω­νι­στι­κή συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ, μέσα κι έξω από τα νοσο­κο­μεία, με την απο­φα­σι­στι­κή ενί­σχυ­σή του στις εκλο­γές της 21ης Μάη, για να ενι­σχυ­θεί ο αγώ­νας των νοση­λευ­τών στα χει­ρό­τε­ρα που έρχο­νται όποια κι αν είναι η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση. Για­τί “μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό”, στο δρό­μο της ανατροπής».

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο