Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τις αντι­κομ­μου­νι­στι­κές φιέ­στες στην Εσθο­νία, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Οι αυρια­νές αντι­κομ­μου­νι­στι­κές ανι­στό­ρη­τες φιέ­στες στην Εσθο­νία απο­τε­λούν πρό­κλη­ση για τα εκα­τομ­μύ­ρια των θυμά­των του ναζι­σμού, για όλους τους λαούς της Ευρώ­πης που έγρα­ψαν με την πάλη τους τις ηρω­ι­κές σελί­δες της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης. Απο­τε­λούν πρό­κλη­ση για τα εκα­τομ­μύ­ρια των κομ­μου­νι­στών, των αγω­νι­στών που συνέ­βα­λαν καθο­ρι­στι­κά στη συντρι­βή του ναζισμού-φασισμού.

Είναι η συνέ­χεια παρό­μοιων εκδη­λώ­σε­ων που πραγ­μα­το­ποιού­νται τα τελευ­ταία χρό­νια υπό την αιγί­δα της ΕΕ η οποία έχο­ντας ως επί­ση­μη πολι­τι­κή και ιδε­ο­λο­γία τον αντι­κομ­μου­νι­σμό και με πακτω­λό κον­δυ­λί­ων επι­χει­ρεί να καθιε­ρώ­σει την 23η Αυγού­στου ως “Ευρω­παϊ­κή ημέ­ρα μνή­μης για τα θύμα­τα των ολο­κλη­ρω­τι­κών καθε­στώ­των”. Κύρια επι­δί­ω­ξη της το ξανα­γρά­ψι­μο της ιστο­ρί­ας των λαών, η συκο­φά­ντη­ση του σοσια­λι­σμού, η απα­ρά­δε­κτη και ανι­στό­ρη­τη εξί­σω­ση του κομ­μου­νι­σμού με το φασι­σμό-ναζι­σμό. Βασι­κή επι­δί­ω­ξη είναι να κρυ­φτεί ότι η εξου­σία των μονο­πω­λί­ων, η οποία πήρε τη μορ­φή του ναζι­σμού στη Γερ­μα­νία, ο ίδιος ο καπι­τα­λι­σμός ανα­τρά­πη­κε στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες όπου η εργα­τι­κή τάξη πήρε την εξου­σία, προ­χώ­ρη­σε για δεκα­ε­τί­ες τη σοσια­λι­στι­κή οικο­δό­μη­ση παρά τις αδυ­να­μί­ες και τα σοβα­ρά λάθη.

Η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή εκστρα­τεία της ΕΕ, η οποία συμ­βα­δί­ζει με την αντι­λαϊ­κή, αντερ­γα­τι­κή επί­θε­ση βρί­σκει στην Εσθο­νία και στις άλλες χώρες της Βαλ­τι­κής τον καλύ­τε­ρο εκφρα­στή της. Οι εσθο­νι­κές αστι­κές κυβερ­νή­σεις με τη στή­ρι­ξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, τα χρό­νια που ακο­λού­θη­σαν των ανα­τρο­πών στις σοσια­λι­στι­κές χώρες και της διά­λυ­σης της ΕΣΣΔ, οργί­α­σαν δια­στρε­βλώ­νο­ντας την ιστο­ρι­κή αλήθεια.

Η προ­σπά­θεια εξί­σω­σης του κομ­μου­νι­σμού με το φασι­σμό απο­δεί­χτη­κε περί­τρα­να πως στό­χο έχει την αθώ­ω­ση του ναζι­σμού για τα εγκλή­μα­τα του. Στην Εσθο­νία οι δολο­φό­νοι της 20ής εσθο­νι­κής μεραρ­χί­ας των “Waffen SS”, των εσθνο­νι­κών SS που πολέ­μη­σαν στο πλευ­ρό της ναζι­στι­κής Γερ­μα­νί­ας ανα­γο­ρεύ­ο­νται σε “ήρω­ες”’ απο­λαμ­βά­νο­ντας συντά­ξεις και προ­νό­μια, ενώ απα­γο­ρεύ­ε­ται η δρά­ση του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος, τα κομ­μου­νι­στι­κά σύμ­βο­λα και η περί­ο­δος που η Εσθο­νία βρι­σκό­ταν στη σύν­θε­ση της ΕΣΣΔ θεω­ρεί­ται “κατο­χή”. Η μέρα απε­λευ­θέ­ρω­σης της Εσθο­νί­ας από τον Κόκ­κι­νο Στρα­τό και τους Εσθο­νούς παρ­τι­ζά­νους έχει καθιε­ρω­θεί ως “μέρα πέν­θους” από τους σημε­ρι­νούς αντι­κομ­μου­νι­στές και τους απο­γό­νους των ναζί δολοφόνων.

Στην Εσθο­νία και στις άλλες χώρες καταρ­ρέ­ουν τα όσα ισχυ­ρί­ζε­ται ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμ­μα­τα για τη δήθεν “ΕΕ της ειρή­νης, της δημο­κρα­τί­ας, της ασφά­λειας, της αλληλεγγύης”.

Η άρνη­ση της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συμ­με­τέ­χει στις αυρια­νές εκδη­λώ­σεις στην Εσθο­νία είναι του­λά­χι­στον υπο­κρι­τι­κή, όχι μόνο για­τί επί­ση­μα είχε εκπρο­σω­πη­θεί στις αντί­στοι­χες περ­σι­νές στην Μπρα­τι­σβά­λα, αλλά και για­τί αθω­ώ­νει την ΕΕ των μονο­πω­λί­ων, η οποία έχει κάνει σημαία της τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, την εξί­σω­ση του κομ­μου­νι­σμού με το ναζι­σμό. Άλλω­στε η συκο­φά­ντη­ση του σοσια­λι­σμού, ολό­κλη­ρης της σοσια­λι­στι­κής πορεί­ας της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης, από το ΣΥΡΙΖΑ σιγο­ντά­ρει το χυδαίο ακραίο αντι­κομ­μου­νι­σμό της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των λοι­πών κολα­ού­ζων, μαζί φυσι­κά με τη δολο­φο­νι­κή ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή, έτσι όπως αυτός εκφρά­στη­κε κυρί­ως τις τελευ­ταί­ες μέρες.

100 χρό­νια μετά την Οχτω­βρια­νή Σοσια­λι­στι­κή Επα­νά­στα­ση οι λαοί της Ευρώ­πης μπο­ρούν να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα. Η ενί­σχυ­ση του αντι­κομ­μου­νι­σμού απο­δει­κνύ­ει ότι η αστι­κή τάξη και τα επι­τε­λεία της τρέ­μουν το λαό και την προ­ο­πτι­κή της πάλης του, χτυ­πούν τους κομ­μου­νι­στές για­τί αυτοί είναι φορείς της διε­ξό­δου από το σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα και τις κρί­σεις του.

Η λαϊ­κή πεί­ρα απο­δει­κνύ­ει ότι η κλι­μά­κω­ση του αντι­κομ­μου­νι­σμού και όλων των παρω­χη­μέ­νων αντι­δρα­στι­κών ιδε­ο­λο­γη­μά­των, απο­τε­λεί μόνο προ­πο­μπό νέων αντι­λαϊ­κών μέτρων και περι­στο­λής των λαϊ­κών δικαιω­μά­των, εξα­πό­λυ­σης νέου γύρου ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων και επεμ­βά­σε­ων σε βάρος των λαών.

Για αυτό και η πάλη για την κατάρ­γη­ση των αντι­κομ­μου­νι­στι­κών διώ­ξε­ων και απα­γο­ρεύ­σε­ων, ο αγώ­νας ενά­ντια στον αντι­κομ­μου­νι­σμό, για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών ανα­γκών και δικαιω­μά­των, συν­δέ­ε­ται με τη συνε­χή πάλη για την εργα­τι­κή εξου­σία για να απαλ­λα­γεί η εργα­τι­κή τάξη, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα από τα δεσμά του καπι­τα­λι­σμού, της εκμε­τάλ­λευ­σης που γεν­νά φτώ­χεια, πολέ­μους, το ναζι­σμό-φασι­σμό και τους υπο­στη­ρι­κτές του».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο