Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της ΚΝΕ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας

Τη θέση ότι οι εξαγ­γε­λί­ες του πρω­θυ­πουρ­γού Αλέ­ξη Τσί­πρα για την ίδρυ­ση του νέου Διε­θνούς Πανε­πι­στη­μί­ου Ελλά­δας “κινή­θη­καν στην γνω­στή κατεύ­θυν­ση, που ακο­λου­θούν εδώ και χρό­νια όλες οι κυβερ­νή­σεις αλλά και η σημε­ρι­νή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή που αντι­με­τω­πί­ζει τη γνώ­ση σαν εμπό­ρευ­μα και τους φοι­τη­τές ως πελά­τες”, δια­τυ­πώ­νουν με ανα­κοί­νω­σή τους οι οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας.

“Οι δηλώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού ανέ­δει­ξαν για ακό­μα μια φορά ότι η από­φα­ση δημιουρ­γί­ας του Διε­θνούς Πανε­πι­στη­μί­ου Ελλά­δας δεν γίνε­ται με κρι­τή­ριο τις κοι­νω­νι­κές και επι­στη­μο­νι­κές ανά­γκες, αλλά με βασι­κό στό­χο την εξοι­κο­νό­μη­ση πόρων και τις ανά­γκες της αγο­ράς” επι­ση­μαί­νουν οι οργανώσεις.

Παράλ­λη­λα τονί­ζουν ότι οι δηλώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού “έμει­ναν μακριά από τις αγω­νί­ες και τις ανά­γκες σπου­δα­στών, εργα­ζο­μέ­νων και εκπαι­δευ­τι­κού προ­σω­πι­κού. Λέξη δεν αφιέ­ρω­σε στα τερά­στια προ­βλή­μα­τα υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης, στις μεγά­λες ελλεί­ψεις σε μόνι­μο εκπαι­δευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, στη φοι­τη­τι­κή μέρι­μνα, στα συγ­γράμ­μα­τα, τα εργα­στή­ρια. Στη δια­τή­ρη­ση της κατη­γο­ριο­ποί­η­ση σχο­λών και απο­φοί­των, την κατεύ­θυν­ση υπο­βάθ­μι­σης και ευε­λι­ξί­ας των σπου­δών, την επι­χει­ρη­μα­τι­κή λει­τουρ­γία των ιδρυμάτων”.

Οι οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα ΑΕΙ-ΤΕΙ Κ. Μακε­δο­νί­ας τάσ­σο­νται κατά των συγ­χω­νεύ­σε­ων που γίνο­νται με κρι­τή­ριο την εξοι­κο­νό­μη­ση πόρων και ζητούν, μετα­ξύ άλλων, ενιαία προ­γράμ­μα­τα σπου­δών που να υπη­ρε­τούν τις απαι­τή­σεις της επι­στή­μης, της τεχνο­λο­γί­ας, τις ανά­γκες του λαού και όχι των μονο­πω­λί­ων, απο­κλει­στι­κά δωρε­άν σπου­δές, προ­σλή­ψεις μόνι­μου διοι­κη­τι­κού και εκπαι­δευ­τι­κού προ­σω­πι­κού, πλή­ρη και στα­θε­ρή εργα­σία με δικαιώ­μα­τα για όλους τους απο­φοί­τους, ανα­βαθ­μι­σμέ­να, σύγ­χρο­να συγ­γράμ­μα­τα και σύγ­χρο­νες υποδομές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο