Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τα κρούσματα τρομοκρατίας σε Ασκληπιείο Βούλας και Ευαγγελισμό

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλάδας
Αθή­να 20 Ιου­νί­ου 2018
Α.Π:8894

ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, κ. ΞΑΝΘΟ ΑΝΔΡΕΑ
ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΟΛΑΚΗ ΠΑΥΛΟ
2η ΥΠΕ
ΜΜΕ
ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

Καταγ­γέλ­λου­με την απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια της διοι­κή­τριας της 2ης ΥΠΕ κ. Όλγας Ιορ­δα­νί­δου η οποία τη Δευ­τέ­ρα 18/6/18 απεί­λη­σε με πει­θαρ­χι­κή δίω­ξη το συνά­δελ­φο Αντώ­νη Καρα­βά, μέλος του σωμα­τεί­ου των εργα­ζο­μέ­νων στο “Ασκλη­πιείο Βού­λας” με στό­χο να τον τρο­μο­κρα­τή­σει και να μην δώσει ραδιο­φω­νι­κή συνέ­ντευ­ξη για τα οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα του Νοσοκομείου.

Η Διοι­κή­τρια έφτα­σε στο σημείο να επι­κα­λε­στεί ότι, «σύμ­φω­να με τον νόμο, ο συνά­δελ­φος δεν έχει δικαί­ω­μα να μιλή­σει δημό­σια για τα προ­βλή­μα­τα του νοσο­κο­μεί­ου επει­δή δεν είναι εκλεγ­μέ­νος συν­δι­κα­λι­στής» και απεί­λη­σε ότι «αν το πρά­ξει θα λάβει τα μέτρα της».

Είναι το δεύ­τε­ρο κρού­σμα επι­χεί­ρη­σης τρο­μο­κρά­τη­σης μέσα σε λίγες μέρες. Η διοί­κη­ση του Νοσο­κο­μεί­ου “Ευαγ­γε­λι­σμός” κάλε­σε τον πρό­ε­δρο του σωμα­τεί­ου των εργα­ζο­μέ­νων και εκπρό­σω­πο των για­τρών στο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο Ηλία Σιώ­ρα, για να του κλεί­σει το στό­μα επει­δή έβγα­λε στη δημο­σιό­τη­τα τη σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που βιώ­νουν στο πετσί τους ασθε­νείς και εργαζόμενοι.

Δεν πρό­κει­ται για μεμο­νω­μέ­να περι­στα­τι­κά. Θέλουν τους εργα­ζό­με­νους χει­ρο­κρο­τη­τές της κυβερ­νη­τι­κής προ­πα­γάν­δας ότι δήθεν ενι­σχύ­ε­ται το δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας. Θέλουν εργα­ζό­με­νους να λιβα­νί­ζουν το έργο της κυβέρ­νη­σης και να κου­κου­λώ­νουν τα τερά­στια προ­βλή­μα­τα ασθε­νών και συνα­δέλ­φων ώστε να βγαί­νει λάδι η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης στο χώρο της υγεί­ας. Θέλουν τους εργα­ζό­με­νους σκυ­φτούς και θυμωμένους.

Οι προ­σπά­θειες τους θα πέσουν στο κενό. Δίνου­με απά­ντη­ση κλι­μα­κώ­νο­ντας τους αγώ­νες μας για την υπε­ρά­σπι­ση των δικαιω­μά­των μας, για την υπε­ρά­σπι­ση του δικαιώ­μα­τος του λαού για απο­κλει­στι­κά δημό­σια, δωρε­άν υγεία-πρό­νοια ενά­ντια στην πολι­τι­κή που συν­θλί­βει ασθε­νείς και υγειο­νο­μι­κούς για τα κέρ­δη των επιχειρηματιών.

Η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περάσει.

Καταγ­γε­λία που λάβα­με για την κατά­στα­ση στο Ασκλη­πιείο Βού­λας και κρού­σμα αυταρχισμού

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο