Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανα­κοί­νω­ση για το συλ­λα­λη­τή­ριο στο Σύνταγμα:

«Η βία κατά απλών δια­δη­λω­τών είναι απο­λύ­τως κατα­δι­κα­στέα και η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύ­νη γι’ αυτό. Ευθύ­νες, όμως, έχουν και η ΝΔ και όσες πολι­τι­κές δυνά­μεις, με τη στά­ση τους, καλύ­πτουν τη δρά­ση της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής και άλλων φασι­στι­κών ομά­δων κι αντι­δρα­στι­κών μηχα­νι­σμών, που επι­τέ­θη­καν και κατά δημο­σιο­γρά­φων και συνερ­γεί­ων Μέσων Ενη­μέ­ρω­σης. Τερά­στια ταυ­τό­χρο­να είναι η υπο­κρι­σία της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ, που παλιό­τε­ρα συνυ­πήρ­χε τυχο­διω­κτι­κά με τέτοιες ομά­δες ακρο­δε­ξιών, αλλά και δήθεν αντιε­ξου­σια­στών προβοκατόρων.

Σήμε­ρα η κατα­δί­κη της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών έχει νόη­μα μόνο αν στρέ­φε­ται κατά των επι­κίν­δυ­νων αμε­ρι­κα­νι­κών ΝΑΤΟϊ­κών σχε­δια­σμών, που προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του εθνι­κι­σμού σε Ελλά­δα και FYROM.

Τα συν­θή­μα­τα και οι ομι­λί­ες των διορ­γα­νω­τών στο σημε­ρι­νό συλ­λα­λη­τή­ριο δεν έχουν καμία σχέ­ση με τα παρα­πά­νω, ενώ η ανο­χή στην ακρο­δε­ξιά φασι­στι­κή δρά­ση και βία το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει νερό στο μύλο των ιμπε­ρια­λι­στών και να δίνει πάσα στην κυβέρ­νη­ση να εμφα­νί­ζει την πολι­τι­κή της με το μαν­δύα της προ­ο­δευ­τι­κό­τη­τας, ενώ τα υπο­τάσ­σει όλα στις επι­τα­γές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο